A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ és az vásárhelyi önkormányzat az Őszi Hetek alkalmából ismét színes programokkal kedveskedik a helyieknek. Október 3-án zászlófelvonással és térzenével kezdődnek a programok, majd a Diákok Őszi Tárlatának megnyitójára, valamint a Lucien Hervé Kameraklub első kiállítására kerül sor.

– A hétvégén reggel 9-től este 19 óráig várjuk az érdeklődőket – mondta Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ megbízott vezetője, akitől megtudtuk, idén 92 kecskelábassal és 15 faházzal települnek ki a kiállítók a dr. Rapcsák András útra.

A kirakodóvásáron megtalálhatóak lesznek szappankészítők, fazekasok, kézművesek, de a vásárhelyi hímzéssel is meg lehet majd ismerkedni. A gyerekeket népi játszótér várja, de a színpadi programok sem maradnak el. Szombaton Kovácsovics Fruzsina, az Iszkiri Zenekar, a Veszelka Kommandó lép fel, de itt lesz a Balkán Fanatik is.

Vasárnap délelőtt rendezik az aszfaltrajzversenyt, majd délben nyitják meg a 61. Őszi Tárlatot. A színpadon Rutkai Bori, a Madzag gólyaláb és a Csurgó zenekar játszik, míg a hétvégét a Mentés Másként Trió zárja.

A programsorozatba bekapcsolódik a komolyzene is. Október 6-án 18 órakor a Református Ótemplomban hangversenyt ad a Kelemen-vonósnégyes, míg október 10-én 19 órakor a BFMK-ban Szentpéteri Csilla zongoraművész lép fel – tájékoztatott Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Intézmény igazgatója.

A.S.