Forrainé Kószó Györgyi köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy nagyon nagy örömmel vette tudomásul, hogy Hegedűs Endre zongoraművész a legtermészetesebb módon mondott igent a mai nap felkérésére, hogy egykori iskolája mai diákjainak játsszon a Steinway zongorán.

Hegedűs Endre elmondta, hogy már másfél éves kora óta zongorázik. Amióta fel tudott kapaszkodni a zongora billentyűihez, azóta játszik. Ének zenei általános iskolában tanult, s kiderült, hogy énekelni is jól tud. A művész elmondta, hogy általános iskolás osztálytársaival a mai napig jó kapcsolatot ápol.

Imeretes, hogy a művész a vásárhelyi Liszt Ferenc ének-zenei általános iskolába járt. Tanárai közül osztályfőnökét, Dr. Varga Istvánt emelte ki, hiszen nagy szeretettel vette őt körül. ZAeneiskolai tanulmányait párhuhamosan kezdte az általános iskolával. Már 7. osztályban felvették a szegedi konzervatóriumba.

A mai napról elmondta, hogy rendhagyó lesz, hiszen ő maga is meghatottsággal vesz részt ezen az órán. “Hódmezővásárhelyen van ma Magyarország legjobb zongorája”- mondta el Hegedűs Endre. A zeneszerző megszerezte a muzsikát, örökül adta azt kottafejekbe fagasztva. De mindehhez még kell a művész meleg lelke, szíve, hozzáállása. Ezt ajándékozza a művész a hallgatóknak.

Felcsendült többek között Mozart Török Indulója, a Für Elise Beethowentől. A művész a feleségével, Hegedűs Katalinnal is játszott egy négykezes darabot a vásárhelyi gyerekek és tanáraik örömére.

Bodrogi Klára