Egy sikeres pályázatnak köszönhetően sport- és ifjúsági napot rendeztek Kisteleken, a vásártéren, ahol játékos sportversenyekre és látványos rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutatókra is sor került.

A játékos versenyek során voltak olyan feladatok, melyek során lajhármászásban kellett átmenni a fák között kifeszített kötélen.  A kevésbé gyakorlott lajhároknak a rendőrkapitányság munkatársai segítettek átjutni a fák között.

Ezután az osztályoknak, vagyis a csapattagoknak közös erővel kellett egy hatalmas traktorkereket eljuttatni a célba a kijelölt pályán.

A rendőrkapitány egy hideg vízzel töltött nagy tartálynál várta őket, ahol a víz alatt kellett szerelési feladatokat megoldaniuk: különféle méretű csavarokat kellett becsavarni az erre a célra elkészített fémlemezbe.

A tanulók számára nem a feladat nehézsége, hanem a hideg víz volt inkább a probléma.

Ezt követően a tűzoltók fogadták a gyerekeket, ahol kipróbálhatták, milyen messzire tudják eldobni a speciális tűzoltó fecskendőt. A következő állomáson célba kellett lőni a tűzoltó tömlővel, azaz úgy irányítani a vízsugarat, hogy az megtöltse a célnak kijelölt tartályt.

A következő állomásra szintén a rendőrkapitány kíséretében futottak az osztályok. Itt tovább a kézi pumpálással működő oltóberendezéssel kellett tüzet oltani, azaz teniszlabdákat lelőni a bója tetejéről.

Közben az egyéni ügyességi versenyekre is sor került, így a kerékpáros versenyre, ahol a jelentkezők ügyességüket bizonyíthatták.

Drogprevenciós kiállításnak is helyt adott a ifjúsági nap majd sor került a leginkább várt nevezetességre, a tűzoltóság és a rendőrség közös bemutatójára.

Csapatverseny díjazottak:

1. hely 5.d,

2. hely:8.c,

3. hely:6.c

Kerékpárverseny

Lányok:

1. Sávai Orsolya 5.d

2. Martus Erika 8.a

3. Vígh Gréta 5.b

Fiúk:

1. Szvoboda Patrik 6.a

2.Hell Csaba 8.a

3.Ambrus Álmos 6.a

Forrás, fotók és teljes cikk: kistelekjaras.hu