Maroslele irányából jött át Farkas Éva Makó polgármesterjelölt Hódmezővásárhelyre – bizony van mit javítani az úton, ismerte el, majd azt mondta. – Makó sosem lehetett volna olyanná, amilyenné fejlődött a környező kistelepülések nélkül. Most még tankerületi igazgató vagyok, ebben a minőségemben is úgy gondoltam, együtt kell működni a városnak a falvakkal.

Weszelyné Véghseő Henriett a munkájáról, az élelmezésvezetésről beszélt, elmondta, dietetikusként is dolgozott. – Nem könnyű feladat, a tradíciót és a modern táplálkozást összeegyeztetni – mondta Weszelyné Véghseő Henriett. Majd Czirbus Gábort kérdezte Égető Gyula műsorvezető, aki bemutatkozásában elmondta, nős, egy hatéves kisfiú édesapja, testnevelőként odafigyel a sportos életmódra – Czirbus ekkor még szerényen elhallgatta, a Makói FC aranykorszakának aktív részese volt, hiszen az NB II-ben bronzérmes csapat kapuját őrizte.

Ezután a polgármesterjelölt kapta vissza a szót: – Égető probléma a munkanélküliség a városban, ez az egyik legfontosabb része a programomnak. Változtatni szeretnénk ezen: a helyi vállalkozásokat részesítenénk előnyben, eddig ez nem így volt – mondta Farkas Éva. Weszelyné Véghső Henriett ezután a játszóterek állapotáról, a biztonságos játszóterek felújításáról beszélt. Majd a kerékpárutakról esett szó a Napraforgóban. Elismerték, sok helyen jó minőségű a kerékpárút, de van, ahol szükség lenne a felújításra, és új kerékpárutak építésére is.

Farkas Éva ezután a Honvéd városrészről beszélt, Égető Gyula ugyanis a romakérdésről faggatta a polgármesterjelöltet. A műsorvezető elmondta, Vásárhelyen nincs putri. – Szeretnénk új lakáspályázatokat kiírni, bízunk benne, ezekben lesz lehetőségünk arra, hogy erre a területre is megoldást találjunk – mondta Farkas Éva. Égető Gyula ezután a Makón kampányoló miniszterekről beszélt: régen volt olyan, hogy három regnáló miniszter is rövid időn belül ellátogasson Makóra. Ennek kapcsán Weszelyné Véghseő Henriett arról beszélt, meg kell ragadni ezt az alkalmat, ki kell használni minden lehetőséget.

– Azt szeretném, hogy a makóiak valóban itthon érezzék magukat! Amíg az épületek mögött nem látjuk meg az embert, addig nem tudunk arról beszélni, Makó valóban fejlődik. Minden egyes fejlesztésben a makói embert akarom meglátni – mondta Farkas Éva.

A műsor egyik fő témája a nőkérdés: legyen-e több nő a közéletben. A hallgatók szerint fontos, hogy legyenek.

A tömegközlekedés kapcsán Farkas Éva elmondta, jelenleg nincs helyi tömegközlekedés Makón, korábban a bevásárlóközpontokhoz jártak a buszok. Dolgoznak azon, hogy legyen újra. Égető Gyula ezután az M43-as autópályáról kérdezte Weszelyné Véghső Henriettet, aki szerint még mindig nagy az átmenőforgalom Makón. A közlekedés kapcsán Farkas Éva beszélt a Makót elkerülő útról: ez már benne van a kormányhatározatban, el fog készülni határidőre.

A közlekedés után a sportról beszéltek a jelöltek a Napraforgóban. Kiderült, Makón egy huszonöt méteres öt sávos tanuszoda van, ami nagyon kevés ahhoz, hogy a mindennapos testnevelésben benne legyen az úszás is. A következő ciklusban szeretnénk megépíteni a Makovecz-uszodát – mondta Czirbus Gábor, akitől a polgármesterjelölt vette át a szót: jelenleg csak tömbösítve, délután tudják megoldani az úszásoktatást.

Beszéltek a Makó-kártyáról is, amelyet a jelenlegi MSZP-s polgármester, Buzás Péter ideje alatt vezettek be. – Ezt nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, szeretnék továbbvinni, továbbfejleszteni, további üzleteket, vállalkozásokat bevonni – mondta Weszelyné Véghseő Henriett. Ezután jött a szemétkérdés: a város is szemetes, és a szeméttelep sincs rendben, vallotta be Weszelyné Véghseő Henriett, Czirbus Gábor pedig azt mondta, tervet dolgoztak ki a szeméttenger fölszámolására.

Nem mehettek el a műsorban a hagyma mellett sem: a fokhagymát és a hosszú gyökeret is szeretnék oltalom alá helyezni. A mezőgazdaság kapcsán Farkas Éva azt mondta, a makói piacon a helyi gazdálkodóknak megszűntetik a helypénzt, és szeretnének egy új vásárcsarnokot is építeni.

A segélyezéssel, a közfoglalkoztatással kapcsolatban Farkas Éva azt mondta, a tényleges munkáért járjon mindig juttatás.

A sportlétesítmények kapcsán Czirbus Gábor arról beszélt, nincsenek megfelelő létesítmények, a kézilabdacsapat például vidéken edz, mert nem férnek be a sportcsarnokba.

– Mivel kezdenek? – kérdezte Égető Gyula, ha megnyerik a választásokat: Farkas Éva azt mondta, vizsgálatot kezdenek a 2006–2014 közötti fejlesztésekkel kapcsolatban. Több esetben túlárazhatták ugyanis a beruházásokat. Ezeket mindenképpen kivizsgálják, és tájékoztatják a makóiakat. – Szeretném, ha a makóiak beleszólhassanak a közéletbe, ez korábban nem volt mindig így – mondta a fideszes polgármesterjelölt. Weszelyné Véghseő Henriett visszatért a „női kérdésre”: – Ha bejutok, a képviselőtestületbe, biztosak lehetnek abban a makóiak, hogy nőként, anyaként is képviselem az érdekeiket. Mi nők ugyanis sok esetben máshogy látunk fontos kérdéseket mint a férfiak.

A műsor alatt jött egy hír: Szegeden egy fiú megütött egy pedagógust. Farkas Éva elmondta, sajnos ők is tapasztaltak, láttak ilyeneket, de mindent megtesznek azért, hogy ilyen ne forduljon elő. Ezután is a fiatalokról beszéltek. Czirbus Gábor programjuk „Számítunk Rád!” részéről, a fiatalokkal kapcsolatos kérdésekről beszélt. Farkas Éva ingyenessé tenné a bárányhimlő elleni védőoltást és a jelenlegi 45 ezer forintos babakötvényt 100 ezer forintra emelnék. 2016-tól pedig beiskolázási segítséget, programot hirdetnek. A polgármesterjelölt beszélt a munkavédelmi akciótervéről is: a Makón befektetőket különböző adókedvezményekkel akarják a városban tartani.

Az egészségüggyel kapcsolatban Weszelyné Véghseő Henriett arról beszélt, öt év alatt 250 millió forintot szánnának az öt makói háziorvosi rendelő felújítására. A tizenegy háziorvos munkáját szeretnék ezzel segíteni, a közintézményekben elsősegély-, életmentő pontokat létesítenének. Fitnesz-, tenisz- és műfüves focipályát, szabadidőparkot szeretnének létesíteni.

A beszélgetés végén Farkas Éva hangsúlyozta, programjuk nem szimpla ígérethalmaz, valamennyi programot kormányzati szinten is egyeztették, mindent igyekeznek megvalósítani.