A címben szereplő Ördög pedig nem más, mint a szentesiek által nagyon kedvelt Szecsődi Ferenc hegedűművész, a Szegedi Zeneművészeti Főiskola professzora, Liszt díjas érdemes művész, aki már nem először kápráztatja el virtuozitásával a nagyérdeműt. Ezen az estén Szentpéteri Gabriella zongoraművésszel lép színpadra.

A művésznő alapító tagja a Magyar Zongorás Triónak, a Magyar Kultúra Lovagja, a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjének kitüntetettje. Európa több országában adott már hangversenyt.

Számos nagysikerű közös koncertjük után most Szentesen köszönthetjük Őket. A műsor Beethoven Két románcától, vagyis a 18. század végétől, Kreisler, Sosztakovics, Verdi Rigoletto átiratán át egészen a ma élő Tóth Péter kiváló magyar szerző két hegedűre írt darabjáig ígér zenei élményt. De nem maradhat ki Hubay Jenő: Csárdajelenet c. népszerű műve sem, hisz Szecsődi Ferenc a Hubay Jenő Társaság elnökeként mindig tisztelettel emlékezik zeneszerző-tanár elődjére. Az est közreműködője: Farkas Erzsébet (hegedű)

Forrás:

Kocsis György