A családi délelőttön női kispályás foci és streetball versenyeket rendeztek, valamint az Édös Pista mög Erős Anna című mesejátékot is megtekinthették az érdeklődők.

Az ünnepélyes átadáson Almási István polgármester ismertette: régi vágya volt a serháztérieknek, hogy a korábbi állatvásár helyszínét hasznosítsák, ezért dr. Havasi Katalin települési képviselő kezdeményezésére a zöld terület önkormányzati finanszírozással teljesen megújult.

Dr. Havasi Katalin elmondta, fitnesz eszközöket, ping-pong asztalt és szalonnasütőt és gyermekjátékokat is elhelyeztek a téren, ahol homokozót, egy streetball- valamint egy kézilabda- és egy foci pályát is kialakítottak. Ezen kívül ivókút és pihenőpadok is kerültek a parkba, ahová fákat és növényeket is telepítettek.

Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ vezetője beszédében hangsúlyozta, hogy a legfontosabb a közösség, a lakosság egybetartása. Mint elmondta, a Serháztér immár tökéletes erre a célja, ugyanis itt fiatalok és idősek egyaránt megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Megyeri József