A város első székére pályázó jelölt hangsúlyozta: a minden háztartásba eljuttatott „Új korszak! a makóiak programja” címet viselő program a fiataloktól kezdve az idősekig mindenkit érint.

A polgármesterjelölt felelevenítette egy korábbi fórumán történteket. Beszélgetésbe elegyedett egy helyi férfival, akit arról kérdezett, hogy mi legyen a program leghangsúlyosabb része, amire a munkahelyteremtés választ kapta. „Mi legyen a második?” – kérdezte Farkas Éva. „Munkahelyteremtés!” – jött a válasz. „És mi legyen a harmadik?” – kérdezte tovább.  „Munkahelyteremtés!” – ismételte újra a férfi.

– Nemcsak a beszélgetés miatt, hanem a visszaérkezett több mint 1800 konzultációs levélben is azt kérték a helyiek, hogy a munkahelyteremtés kapja a legnagyobb hangsúlyt – folytatta Farkas Éva, aki ezt meg is erősítette, hiszen a programban is olvasható, hogy 7 év alatt 1000 munkahelyteremtést és megtartást garantálnak. A vállalkozókat adókedvezményekkel tartanák meg, s csábítanának a településre, sőt más támogatásban is részesülnének. A helyi gazdálkodóknak is segítenének, eltörölnék a piaci helypénzt

Mint, ahogy azt már fent is írtuk, a program minden korosztályt érint. Az újszülöttek babakötvényét 45-ről 100 ezer forintra emelnék, ingyenes bárányhimlő elleni védőoltásban részesülnének az óvodások, de beiskolázási támogatást is terveznek egy jobboldali városvezetés esetén. Az idősekről sem feledkeznek meg, azok a támogatások, programok megmaradnak, melyek eddig is voltak. Továbbá Karácsonykor 5 ezer forintos utalványt kapnának a 70 év felettiek, a 65 év feletti egyedülállóktól pedig ingyen szállítanák el a szemetet.

Farkas Éva kitért a városban terjengő pletykákra is, miszerint a jobboldali városvezetés eltörölné az év végi nagy nyugdíjas vacsorát. „Ezt a vacsorát az új városvezetés esetén is megtartjuk” – oszlatta el a híreket a polgármesterjelölt, aki a fórumon arra kérte a helyieket, hogy október 12-én támogassák Őt, és a képviselőjelöltjeit.

Dr. Nagy Jenő az 5-ös körzet képviselőjelöltje szerint, a Kelemen és a Harmat utcakereszteződésénél nemrég átadott játszótér mellé szükség van egy kispályára, ahol sportolni tudnak a helyiek. Szakmája révén az egészségügyről is szólt, szükség van a háziorvosi rendelők felújítására, majd meghívta a helyieket a Makói Kistérség Egészségfejlesztési program első állomására, melyre a József Attila Gimnázium udvarán kerül sor szeptember 27-én, szombaton. A programról bővebben itt olvashatnak.

A.S.