– Néhány hónapja a fiam megkérdezte tőlem, hogy mit tervezek a 60. születésnapomra. Ekkor félig komolyan, félig poénosan rávágtam, hogy lefutok hatvan kilométert – kezdte beszélgetésünket Antalóczy Tibor.

A későbbiekben ez feledésbe merült, azonban szeptember 22-én az esti órákban a fia meglátogatta a fényképészt, és megkérdezte, hogy mikor indulnak megtenni a távot. – Szolidaritásból felajánlotta, hogy velem tart. Innentől kezdve már nem lehetett meghátrálnom – mesélte Antalóczy Tibor.

A nagy napon 9 óra után indultak és 19 óra körül értek vissza. A maroslelei úton Makóig lendületesen szaladtak, majd megálltak, hogy egyenek néhány falatot. Ekkor azonban úgy elkezdtek görcsölni a lábaik, hogy majdnem úgy döntöttek: visszafelé vagy busszal, vagy autóval jönnek.

Végül mégis kitartóan futottak Vásárhelyre. – Nem engedhettük meg magunknak, hogy feladjuk. A barátaink és ismerőseink tudták, hogy mire vállalkoztunk, ezért nem akartunk kudarcot vallani – árulta el Antalóczy Tibor.

Azért szögezzük le: a Digitál Fotó 2002 Kft. ügyvezetője nem edzés nélkül vágott neki a nagy útnak, ugyanis fiatalon versenyszerűen sportolt. 42 évesen kezdte újra a rendszeres mozgást, azóta minden este fut – értelemszerűen kisebb etapokat.

Visszaúton, a várostáblához érve az apa-fia párost a barátok egy táblával fogadták, amelyen az állt: „Hatvan év, hatvan kilométer”. Természetesen a lakásnál is kíváncsiskodva várták őket a szomszédok és az utcában élők.

– A futással ezentúl sem hagyunk fel, de ekkora távot nem tervezek. A fiam is azt mondta, ha még egyszer ilyen őrültség jut az eszembe, akkor feküdjek le és aludjak másnapig – összegezte mosolyogva Antalóczy Tibor, aki szerint bármilyen merészséget ki lehet találni, mert ha teljesíteni akarjuk, és nem adjuk fel, akkor véghez tudjuk vinni. A fényképész még hozzátette, a hetvenedik születésnapján már nem fog hetven kilométerre vállalkozni.

Szerkesztőségünk ezúton kíván boldog születésnapot Antalóczy Tibornak!

Megyeri József