Kétszázötvenmillió forintos támogatást kapott idén Szegedtől a szabadtéri játékok, amelyért cserébe másfélmilliárd forintos pénzügyi nyereséggel zártak. A Dóm téri előadásokra a nézők hatvan százaléka más városból érkezett. A legkedveltebb darabok a Gerard Depardieu fellépésével játszott Háry János valamint a Mamma mia! voltak, utóbbit vissza is hozzák a 2015-ös évadra. Herczeg Tamás igazgató azt is elmondta, a nézők jelentős része elfogadta, hogy idén a fogadalmi templom lábánál zajló ásatások miatt „fordítva” játszanak. Így lesz jövőre is: a munkálatokkal valószínűleg csak május közepére végeznek, ezért a következő évadnak is így vág neki a szabadtéri.

A jövő nyári előadássorozat Verdi Álarcosbáljával kezdődik. Harangozó Gyula művészeti igazgató az operával kapcsolatban megjegyezte, tíz éve nem játszottak az olasz zeneszerzőtől operát, ráadásul az eredeti szövegkönyvet veszik elő: Verdi ugyanis ezt a művét a svéd uralkodó megrendelésére írta, ám őt a bemutató előtt meggyilkolták, így át kellett „tenni” Bostonba… A darabot július 3–4-én játsszák. Július 10–11-én Szabó Magda Abigél című művének szegedi adaptációja lesz látható a Dóm téren a Budapesti Operettszínház vendégjátékaként. A zeneművet az a Kocsák Tibor vezényli majd, aki az idei évadban a Mamma mia!-t dirigálta. Ha már az idei nyár egyik sztárdarabjánál tartunk: a musical visszatér, július 17–19-én lehet majd megnézni. Jegyeket már most lehet rá kapni, sőt, a belépők tizenöt százaléka már elkelt… Lesz újra próza is: Shakespeare Tévedések vígjátéka darabját viszik színpadra július 31-én és augusztus 1-jén. Ez is nagy visszatérés, hiszen Shakespeare-t tíz éve játszottak utoljára a szabadtérin, prózát pedig a nyolcvan éves évfordulón.

A legtöbbet játszott előadás 2015-ben A nyomorultak lesz: a Madách Színházzal közösen színpadra álmodott, új koncepciójú musicalt augusztus 8-án, 14–16-án és 20–21-én láthatják majd a nézők. Harangozó Gyula a darabbal kapcsolatban azt jegyezte meg, már a műfaj klasszikusának számít, amelyet először 1987-ben vittek színpadra a Dóm téren.

Nem marad el az Ajándékkoncert sem: 2015-ben először a Marton Éva Énekverseny különdíjas dán szopránja, Signe Ravn Heiberg lép föl. A művészeti igazgató azt is hangsúlyozta, a jegyárak nem emelkednek, decemberre pedig elkészülnek a bérletcsomagok is, amelyekkel elsősorban a szegedieknek, Csongrád megyeieknek akarnak kedvezni. Harangozó beszélt arról is, az újszegedi színpadra egy nemzetközi fesztivált terveznek.