– Ahhoz, hogy megfelelő kormányzati munkát tudjunk végezni, fontos, hogy megfelelő partnerek legyenek október 12-e után a települések élén – hívta fel a figyelmet a politikus, aki szerint ezért is nagyon fontos választás előtt állunk.

(Zsótér Károly polgármester, Zsigó Róbert államtitkár és Farkas Sándor országgyűlési képviselő a fórum előtti sajtótájékoztatón)

„2010 óta olyan kormányzás folyik, ami az emberek oldalára állt a nagy multikkal, a közműszolgáltatókkal szemben, de az adósok ügyében is” – folytatta az államtitkárt, megemlítve: holnap (szerdán) arról dönt a kormány, hogy azok a pénzek, amiket a bankok törvénytelenül vettek el az emberektől, azt mindenki visszakapja.

Zsigó Róbert emlékeztetett a 2010-es kormányváltásra is: az egyik legnagyobb feladatunk az volt, hogy helyre hozzuk azokat a hibákat, amit az előző kormány elkövetett. Stabillá kellett tenni az önkormányzatok gazdálkodását, annak érdekében, hogy a fejlődések megkezdődjenek a településeken.

A jelenlegi kormány eltökélt szándéka, hogy a 2014-20-as uniós fejlesztési ciklusban az országba érkező 34,5 milliárd euró 60 százaléka a kis- és közepes vállalkozásokhoz jusson. A politikus szerint arról is döntünk október 12-én, hogy kikre bízzuk ezt a pénzt. A lakossági fórumon a rezsicsökkentés is szóba került. Október elsejétől újabb 3,3 százalékkal csökken a távhő ára. „Két év alatt 25 százalékkal csökkent a rezsi” – jelentette ki a politikus, aki végezetül elmondta, remélem október 12-e után önkormányzati szinten is tudjuk folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk.

Zsótér Károly, polgármester a lakossági fórumon felelevenítette a 2010-es helyi problémákat. Elmondta, több mint 400 milliós hiánya volt a településnek 4 éve, s a képviselő-testület bölcs döntést hozott, amikor nem indított csődeljárást. A kormánynak és a megfelelő gazdálkodásnak köszönhetően mára Mindszentnek egy forint adóssága nincs. Mindszent visszanyerte a kormány bizalmát, amit az is jól mutat, hogy több mint 4 milliárdos támogatás érkezett a városba.

A.S.