Hagyományos kukoricatöréssel, betakarítással vette kezdetét az I. Városi Piknik Mindszenten, amit a dózsa-telepi városrészben rendeztek szeptember 20-án. Volt fosztóka, kukoricamorzsolás és töklámpa készítés, de különböző játékokat is játszottak a gyerekekkel.

A színpadon az Icinke-picinke néptánc csoport kezdett, majd Kovács Kincső, Vígh Márk, valamint Szőke Zsombor dalokkal kedveskedett a helyieknek. Kecskeméti Jánosné és Kondacs Mihályné bábműsorát is megnézhettük szombaton, de a Péczely színjátszói és a Silver táncos növendékei is színpadra léptek.

Újdonság volt Mindszenten a derekegyházi „Semmiből Valamit” Tánccsoport fellépése, míg Makcsali Jánosné bohózattal már korábban is szórakoztatta a helyieket. A programok közül nem maradhatott el a karatékák bemutatója, valamint a Nippon Zengó, illetve a hastánc sem. A napot a Retro Brains koncerttel zárták.

A nap folyamán rendeztek pörkölt főzőversenyt, amit Balogh István nyert. Második lett Bözsi mama, míg a harmadik Vígh Zsolt. A pálinka és a süteménykészítő verseny eredményeiről hamarosan beszámolunk.

Az asszonyok segítségével üstben főtt a szilvalekvár, de must is készült. Bereczki Lajos és csapata 600 adag étellel kedveskedett a kilátogatóknak. A rendezvény médiatámogatója a Rádió 7 és a www.promenad.hu volt.

A.S.

Fotók: Dudás Róbert és Fazekas Gábor