Hozzávalók:

60 dkg sertésszűz, (elkészíthető karajjal vagy akár csirkemájjal is)

só,

bors,

mustár,

3 evőkanál olaj,

2 evőkanál vaj,

2 dl must vagy fehérbor,

1 fürt szőlő.

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, és legalább 1 órát pihentetjük. (Ha csirkemájból készítjük, azt nem kell előre sózni)
Serpenyőben olajat forrósítunk, abban megpirítjuk a hússzeletek minden oldalát, majd aláöntjük a mustot (vagy a fehérbort), és lefedve, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, gyakran forgatva és locsolgatva. Végül hozzáadjuk a szőlőszemeket és a vajat, egy-két percig együtt pirítjuk, és már tálalhatjuk is, párolt zöldségekkel, krumplipürével, gyümölcsökkel díszítve.

Jó étvágyat!

Kiskata