A szombati kezdősípszó után gyorsan kiderült, hogy a két csapatnak nemcsak egymással, hanem a pálya talajával is meg kell küzdeniük. A kezdeti tapogatózás után, már a 8. percben megszerezte a HFC a vezetést. Egy jobb oldali szögletet Kökény bólintott a sarokba. (0-1) A hazaiaknak nem volt idejük magukhoz térni, mert a 10. percben egy kiugratást követően Dordevicet csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. Jogosan járt a büntető, amit Szabó magabiztosan vágott a kapuba.(0-2) A HFC nyomást csupán két hazai szöglet illetve egy jó szabadrúgással tudta megtörni a Mártély. A 33. percben Szilágyi lövése pattant meg a hazai védőkön, amit aztán Dordevic kotort a hálóba.(0-3)

A második félidőben folytatódott a vendégnyomás. Először Szabó pörgetett mellé, majd Nagy lőtt távolról kapura. Az 55.percben egy középre kifejelt labdát Szilágyi elemi erővel bombázott a kapu közepébe. (0-4) Némi meglepetésre jött a hazai válasz, hiszen egy szöglet utáni kavarodás során megszerezte első gólját a hazai csapat Máté Viktor révén. (1-4) A gól után jött egy felesleges kiállítás a hazaiaktól, Gáleg mehetett zuhanyozni második sárgája után. A kiállítás követően még jobban nyomott a HFC, aminek eredményeként Rácz nagyszerű indítása után Szabó lőtt újabb gólt. (1-5) A 75.percben közvetlen közelről Rácz pofozta a labdát a kapuba. (1-6) A 79.percben jött a hazai válasz, Bakos lépett ki a védők közül és higgadtan gurított a kapuba. (2-6) A 85.percben Varga távoli lövése megpattant a hazai kapus előtt és védhetetlenül vágódott a kapuba.(2-7) Az utolsó percekre a HFC játékosainak a koncentrációja csökkent, így már csak egy újabb hazai gólt látott a népes közönség. Máté Viktor lövése jutott ismét a vendégek kapujába. Összességében közönségszórakoztató, eseménydús találkozón a HFC jogosan nyerte meg a két csapat között kialakult gólpárbajt.

Megyei I.osztály

Mártély SK – Hódmezővásárhelyi FC 3-7 (0-3)

Mártély, 200 néző. Vezette: Török T. (Fodor L., Csányi F.)

Mártély: Sós – Jesenszki, Gábor, Gáleg, Szakál(Szabó A.), Papp (Dudás), Baranyi(Hanga), Keller, Szentirmai, Brizik-Bodrogi T. (Máté), Bakos (Tódor).

Vezetőedző: Szűcs Róbert.

HFC: Gábor–Kerepeczki, Tóth, Kökény, Nagy (Brizik-Bodrogi I.), Szilágyi, Varga, Szabó D.(Molnár), Nikutovic(Huszka), Maravic (Bertók), Dordevic (Rácz)

Vezetőedző: Bódi Attila.

HFC gólszerzői: Szabó 2, Szilágyi, Kökény, Dordevic, Rácz, Varga

Kiállítva:Gáleg(Mártély)

Bódi Attila:”Azt hiszem ki lettek szolgálva a szurkolók, tíz gólt és jó játékot nyújtva szereztük meg a győzelmet. Javítottunk a helyzetkihasználásunkon, de a három kapott gól miatt van némi hiányérzetem. Összességében ettől függetlenül elégedett vagyok, mert az ellenfél végig tisztességgel küzdött, mégis jó játékot nyújtottunk!”

Forrás: Czibere Adrián