A fejlesztésre a Visszhang utcai Olvasókör pályázott, amit az önkormányzat is támogatott. A Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból 25 millió forintot nyertek. A helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Benkő Zsolt, települési képviselő elmondta, ez a felújítás egy nagyon jó példa is lehet, hogy egy civil szervezet és az önkormányzat összefogásával komoly fejlesztések valósulhatnak meg.

A 25 millió forintból a malom körüli molnárház teljes rekonstrukciójára került sor, elkészült egy oda illő kerítés, valamint az ingatlant árammal látják el, ami a riasztórendszer kialakításához szükséges. A képviselő szerint nagyon fontos, hogy egy 21. századnak megfelelő illemhelyet is építettek. A malom épülete megmaradt eredeti állapotban.

Almási István polgármester elmondta, nemcsak a belvárosban, hanem a külterületeken is megújulnak kulturális intézmények. Hat civil szervezet pályázott felújításra, melyek összesen 250 millió forintot nyertek. A Papi féle szélmalom mellett megújult a Bodzási úti iskola, a Sóshalmi Olvasókör, a Csomorkányi Templomrom, a Kopáncsi tanyamúzeum és a Téglagyári tanösvény.

A.S.