A polgármester szerint sikeres négy esztendőn van túl Mindszent. A település első embere a kedd esti lakossági fórumon kiemelte, nagyon fontos, hogy sikerült egy olyan városvezetési stílust kialakítani, melyben mindenki egy irányba húzta és húzza a szekeret. Megszűntek a képviselő-testületben a konfliktusok és minden egyes döntésnél találnak közös nevezőt.

– Az elmúlt négy évben Mindszent visszanyerte gazdasági stabilitását, a csőd közeli helyzet megszűnt. A kormány segítségével eltűnt a közel 400 millió forintos hiány. Hitel nélkül, a számlákat határidőben fizetve, biztonságosan gazdálkodunk, sőt egy kis tartalékot is létre tudtunk hozni – mondta a polgármester.

Ebben a ciklusban 4,7 milliárdnyi fejlesztési pénz érkezett Mindszentre, ahol így összesen közel 6 milliárdot költenek beruházásokra. Ebből a legnagyobb tétel a csatornázás, amely 4,5 milliárdból valósul meg. Mindezek mellett több energetikai pályázat valósult meg, melynek köszönhetően korszerű kazánnal fűtenek a polgármesteri hivatalban, az iskolában és az óvodában, de a félmilliárdos ivóvízminőség-javító program is folyamatban van.

– Célunk, hogy a következő öt évben olyan munkát végezzünk, amely fejlesztési pályára állítja a várost – jelentette ki a lakossági fórumon a polgármester, aki szerint Mindszent visszaszerezte a kormány bizalmát, s most olyan lehetőség előtt áll, ami a rendszerváltás óta nem volt. Olyan pályázatokat kell megvalósítani, melyek segítenek a település gazdaságos működésében, munkahelyeket teremtenek, energiát termelnek.

A polgármester elmondta, a lakosokkal történő egyeztetésekből kiderült, a legfontosabb, hogy az utak helyreállítása, felújítása megtörténjen a csatornázás után. A második probléma, amire szeretnének megoldást találni az a belvízelvezetés, míg a harmadik a vízhálózat felújítása. Ezekre a fejlesztésekre a keretösszegek rendelkezésre állnak, a 2014-20-as uniós fejlesztési ciklusban meg is valósulhatnak.

A Dózsa-telepi városrészben tartott fórumon felmerült a kóbor kutyák ügye, hiszen rengeteg eb „kallódik” a városban. A polgármester ismeri a problémát, majd azt mondta, a hivatalos szervekkel való eddigi akcióink meghiúsultak, de további razziákat tervezünk. Szó esett még városrész elöregedéséről, valamint a csatornázás miatt kialakult problémákról is.

A.S.