Kedd reggel fél hétkor érkezett a bejelentés a hódmezővásárhelyi rendőrségre, hogy egy férfi öngyilkossági kísérletet akar végrehajtani. A családi házhoz kiérkező rendőrök, Solti Balázs főtörzsőrmester, és Majzik Attila főtörzsőrmester a garázsban, egy székben ülve találták meg az akkorra már eszméletlen férfit, aki áramot vezetett a testébe. A kiérkező rendőrök lekapcsolták az áramot a házban, és azonnal hívták a mentőket.

Majzik Attila elmondta, hogy az eszméletlen férfi csuklóira egy narancssárga hosszabbítót tekert, s úgy vezette az áramot a testébe. Miután életjelet nem láttak a férfin, a pulzusát nem tudták kitapintani, a személyt rögtön a földre fektették. A főtörzsőrmesterek felmérték a helyzetet, és egyből elkezdték az öngyilkosságot megkísérlő személy újraélesztését. Majzik Attila a mellkasán végzett szívmasszást, míg Solti Balázs az orrán keresztül lélegeztette a férfit egészen a mentők kiérkezéséig. Sikerült az életét megmenteni, majd a mentők a vásárhelyi kórházba szállították.

Majzik Attila hozzátette, nagyon örül, hogy sikerült egy emberi életet megmentenie, és hogy megtapasztalhatta milyen érzés ez.

A két hősnek Rádi Norbert vásárhelyi rendőrfőkapitány is gratulált a lelkiismeretes és példamutató magatartásukért.

Csongrád megyében a múlt héten Szegeden segítettek a rendőrök életmentésben. Néhány hónapja Szentesen, a nyáron pedig Röszkén avatkoztak közbe a rend őrei.

 

Bodrogi Klára