Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 62. lövészzászlóaljának mesterlövészei és a harcjármű irányzói egy időben, egymással párhuzamosan hajtották végre lőfeladataikat, a Bocskai Tüze páncéltörő és aknavető lövészetekkel együtt.

A 12 főből álló mesterlövész állomány a számukra rendszeresített 12,7 mm GEPÁRD távcsöves puskával és a 7,62 mm SZÉP mesterlövészpuskával hajtották végre egyéni lőgyakorlataikat, amelyek során gyalogos és könnyen páncélozott álló célok leküzdését gyakorolták 350m és 900m között elhelyezett célokon.

Az éves kiképzési terveknek megfelelően a 62. lövészzászlóalj bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport szeptemberben, a Közös Fellépés 2014 gyakorlat keretein belül hajtja végre a különböző szintű összekovácsolási foglalkozásait. Az összekovácsolási feladatok, illetve az azokat követő kötelék lőgyakorlatok előkészítéseként szeptember 10-én a zászlóalj állományából több mint 30 fő hajtotta végre harcjárművekkel az 1-es számú harcszerű lőgyakorlatot 30 mm-es gépágyúval.

A frissen megszerzett tapasztalatokat a jövő héten, a több napra tervezett szakaszéles lőgyakorlatokon már kamatoztatni tudják majd a katonák.

Búz Csaba hadnagy, fotó: Nyikos Krisztián őrmester és a szerző