Hétfőn délelőtt délen sokfelé, délután már lényegesen kevesebb helyen várható ismétlődő eső, zápor. Másutt elszórtan lehet zápor, egy-egy zivatar. A szél csak zivatar idején erősödik meg. Napsütés inkább csak az északkeleti határszélen várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között valószínű, északkeleten lehet néhány fokkal melegebb.

Kedden is előfordulhat elszórtan zápor, esetleg zivatar. A Dunántúlon kevesebb, másutt több napsütés várható. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Nappal 21-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a reggeli ködfoltok megszűnése után többnyire napos idő várható gomolyfelhőkkel. Csak helyenként fordulhat elő kisebb zápor. A minimumhőmérséklet 9-14, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Csütörtökön nem valószínű csapadék, többnyire gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 22-27 fok között alakul.

Pénteken nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, időnként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet, nappal 22-27 fokig melegszik a levegő.

Szombaton elszórtan lehet eső, zápor, esetleg zivatar is. Emellett időnként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-16, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Emellett megélénkül, időnként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 11-16 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 20-25 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

(Forrás: mti.hu)