Bodrogi Ferenc a Bodrog Bau Kft. ügyvezető igazgatója avató beszédében mérföldkőnek nevezte a szálloda elkészültét. A 2000 négyzetméteres komplexum magába foglal 37 kétágyas szobát, a kávéházat, éttermet, valamint a wellnes részleg panoráma szaunáját. 50 fős konferencia terem éppúgy rendelkezésre áll, mint a tetőtéri terasz.

Gergely Gábor szálloda igazgató méltatta Makovecz Imre munkásságát, avatóbeszédében kifejtette: “Az út kezdete- a Hagymatikum, az út vége a Grand Hotel Glorius.” A város polgármestere egy születendő iparág beindulását reméli, ami a turizmus. Dr Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője kiemelte, a közel egy milliárdos beruházással egy álom valósult meg, amellyel már csak élni kell. Az épület birtokba vétele előtt az egyházi méltóságok is  felszentelték a komplexumot.

Az ünnepséget a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Szilágyi Annamária, Borovics Tamás és Gömöri Krisztián kabaré tréfákkal emelték könnyedebbé. A mai naptól egy csillaggal fényesebben ragyog a város főtere, e csillag neve: Grand Hotel Glorius.