Varga Anikó elmondta, az idei évadra egy hat előadásból álló Bessenyei-bérletet terveznek, ami októberben indul és márciusban zárul. Elsősorban nagyszínpadi előadásokat láthat a közönség.

Németh Kristóf ismertette, elsőként, október 30-án Agatha Christie: Tíz kicsi néger címmel elhíresült krimijét tekintheti meg a nagyérdemű, És már senki sem címmel. A Szirtes Tamás által rendezett darabban Gálvölgyi János, Csonka András Németh Kristóf és Hajdu Steve is fellép.

Novemberben a Budaörsi Latinovits Színház előadásában Moliére Képzelt betegje kerül a színpadra, míg decemberben Jókai Anna: Fejünk felől a tetőt című történetét mutatják be.

Januárban a Bányavirágot tűzik műsorra. A munkanélküliség, az alkoholizmus és az öngyilkosság egyaránt megjelenik a darabban. A műben László Zsolt és Stohl András is szerepel, a zenéről Kerényi Róbert gondoskodik. Februárban a Budapesti Operettszínház által Amerikai komédiát élvezhet a nagyérdemű: Dolhai Attila, Janza Kata és Falusi Mariann egyaránt szórakoztatja majd a nézőket. Márciusban a Romance.com-mal készülnek a Bessenyeiben, Molnár Piroska és Jordán Tamás főszereplésével.

A Bessenyei ebben az évben is gondol a gyermekekre, számukra zenés műsorokkal kedveskednek majd. A fiatalok körében a komolyzenét is népszerűbbé szeretnék tenni.

Vágó János elmondta, szeptember 28-án felavatják Vásárhely új Steinway zongoráját is. A világhírű hangszeren elsőként Hegedűs Endre ad majd koncertet.

Megyeri József