– Megpróbáljuk a jövőt építeni és csak a jövővel foglalkozunk. Olyan csapatot, s olyan jövőképet állítottunk össze, amely a kormánypártok támogatásával teljesen más dimenziót képes Deszk irányába hozni – kezdte a sajtótájékoztatót Konkoly Béla, polgármesterjelölt, aki hozzátette, szándékosan állítottunk olyan képviselőjelölteket, akik a saját szakmájukban már bizonyítottak, s ezek a területek nekünk kiemelten fontosak lesznek.

„Fiatalos és lendületes csapatban gondolkodunk, fiatalos és lendületes Deszket szeretnénk létrehozni. Olyan Deszket, ahol létrejöhetnek vállalkozások, ahol mindenki a saját egyéni és közösségének ötletét meg tudja valósítani. Nem egyszemélyes vezetéssel, hanem egy nagyon komoly szakmai stábbal szeretnénk a jövőnek nekivágni, amennyiben a választópolgárok október 12-én bizalmat szavaznak nekünk” – fogalmazott Konkoly Béla.

– Nagyon sok helyi lakossal beszélgettünk az elmúlt időszakban, de mindenki egyhangúan azt mondta, hogy Deszk fejlődése évek óta megállt. Nem alakulnak munkahelyek, nem tudnak a helyiek helyben dolgozni, a vállalkozók csak a környező nagyobb településeken találnak munkát – sorolta a problémákat a polgármesterjelölt, aki felelevenítette Deszk korábbi polgármesterének szavait, miszerint „egy település akkor fejlődhet csak, hogy ha kormánypárti polgármestere van”. Konkoly Béla szerint, hogy ha ez 8 éve igaz volt, akkor ebben hisznek Ők is, és úgy gondolják, hogy egy település igazán lendületes fejlődést csak akkor kap, ha együtt gondolkodik a kormánnyal.

A sajtótájékoztatón kiderült: a polgármester- és egyik képviselőjelölt sem párttag. „Nem pártpolitikusként, hanem szakemberként szeretnénk megoldani a falu problémáit” – jelentette ki Konkoly Béla, majd elmondta, nem kézfeltartásos politikát szeretnénk folytatni, hanem egy olyan munkát, amelyhez mindenki hozzá tudja adni tudása legjavát.

Deszk jó helyen fekszik, jó adottságai vannak, amit ki szeretnének használni. Szerintük nagyon sok lehetőség van a falu megújítására. A következő hetekben tartanak még lakossági fórumokat, de próbálják személyesen is felkeresni az embereket, eljutni hozzájuk és meghallgatni véleményüket.

Dr. Tombácz Tamás Ferenc, ügyvéd, aki először Konkoly Béláról szólt. Elmondta, ismerem a polgármesterjelölt egzisztenciáját, valóban nem megélhetési politikus. A képviselőjelölt a jelenlegi polgármester munkájából hiányolja, hogy nem használja ki Deszk lehetőségeit.

– Azt látom, hogy Konkoly Bélának vannak ötletei, aki ki akarja mozdítani az állóvízből a falut. Én pedig úgy gondoltam, hogy ha van felém bizalma, akkor szívesen beállok abba a gépezetbe, amit Ő vezet” – tette hozzá a képviselőjelölt.

Lép Roland, végzős egyetemista, aki öt éve költözött Deszkre, az „újosztás” lakója. Leginkább az ott élőket képviselné, mivel úgy véli, hogy egy képviselő nem tud egy egész településre koncentrálni. Mindemellett a fiatalok megtartását is fontosnak tartja.

Dudás Zoltán Istvánné 1988 óta él Deszken, akit már két ciklussal korábban is felkértek, hogy induljon képviselőnek, de „nem adta be a derekát”. Ágnes szerint most jött el az idő, és egy olyan csapat állt össze, akikkel szívesen dolgozna együtt. A hölgy a településen ismert, hiszen alapító tagja a helyi mozgáskorlátozott egyesületnek, sőt a szervezet elnöke is volt. Munkája során sok szociális és egészségügyi problémával találkozott, amikre keresték a megoldást. Most pedig amennyiben bizalmat kap, szeretné az emberek az életét – akár szociálisan, akár egészségileg – megkönnyíteni.

Jancsik Andrea elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón, akiről remélik, hogy szociális területen fog majd maradandót alkotni.

A sajtótájékoztatón ott volt Romsicsné Kovács Ilona, a kormánypártok helyi vezetője, aki kijelentette, teljesen azonosultunk Konkoly Béla programjával. A polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek a kormánypártok támogatását élvezik.

A.S.