– A kormány összesen 1,4 milliárd forinttal járul hozzá a hódmezővásárhelyi ingatlanokkal kapcsolatos beruházások fejlesztéséhez. 200 millió forintot az idén, míg 1,2 milliárdot jövőre kap a város – ismertette Almási István.

Mint elmondta, a település ezt az összeget két kiemelt jelentőségű épületre fordítja. A Gyarmati Dezső Sportuszoda fejlesztése 800 millió forintból valósul meg. A fedett uszoda üvegfelületeit, öltözőit, világítását és légtechnikai rendszerét korszerűsítik. Ezen kívül a 2016-os Ifjúsági Úszó Európa-bajnokságra egy 25×33 méteres medencét alakítanak ki, ami vízilabdaedzések és versenyek lebonyolítására is alkalmas. Egy 500 férőhelyes lelátót is építenek.

Korábban már többször megírtuk, hogy az önkormányzat és a Szeged-Csanádi Egyházmegye együttműködést alakított ki: a megüresedett, használaton kívüli Bartók Béla u 23. szám alatti volt Corvin épületét az egyház használatába adták. Az intézmény 700 millió forintból újul meg. A város ehhez a kormányzati támogatásból 600 milliót biztosít, amihez az egyház 100 millióval járul hozzá.

Mindezekkel párhuzamosan az önkormányzat a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola által használt Hóvirág utcai ingatlant visszaveszi és ott 10-14 bérlakást alakíttat ki.

Megyeri József