Gyarmati András polgármester ma délelőtt a nagylaki községházán fogadta a versenyzőt és szüleit, Tóth Andreát és Mórocz Józsefet.

– Egyik közös ismerősünk hívta fel a figyelmemet az orosházi Mórocz Mercédeszre, aki a Győrgyirmóton rendezett legutóbbi verseny kvalifikálta magát a Nemzeti Vágtára. A helyi képviselő-testület egyhangú szavazatával arról döntött, hogy a község 200 ezer forinttal támogatja, hogy a 11 éves versenyző indulhasson a vágtán. Cserébe a mezén viseli majd Nagylak nevét, s a felvezetőben előtte viszik majd község zászlaját is – mondta Gyarmati András. – A határmenti kisközség 1925-ös fennállása óta ekkora médiafigyelmet még nem kapott – tette hozzá.

A nagylaki önkormányzat mellett több névtelenséget kérő helyi vállalkozó, illetve orosházi cégek is támogatják Mercédesz versenypályára lépését.

Mercédesz és Gyarmati András polgármester a nagylaki lobogóval.

– Nyerni akarok – mondta az orosházi diák, aki 2 éve kezdett el lovagolni, s számos versenyen ért el szép eredményeket. A Nemzeti Vágta Kishuszár Vágtáján tavaly orosházi sínekben már megmérettette magát, az előfutamot megnyerte, míg a döntőben az 5. helyezést érte el.

– A póni galoppban a Kishuszár Vágtán indulok, mégpedig Morcos lovam hátán, “aki” tényleg morcos is egy kicsit. A versenypályára lépve pedig ideges, hogy mikor lehet nekivágni a mezőnynek. Hiába kicsi, nagyot lehet róla is esni – mesélte Mercédesz, aki orosházi és fővárosi edzők, illetve az édesanyja készít fel a versenyekre.

 

A Kishuszár Vágta tavalyi döntője.

Gyarmati András polgármester hozzátette, ha jövőre meg tudja nyerni a határ túloldalán lévő Nagylak polgármesterét, akkor elképzelhető, hogy a következő Nemzeti Vágtán már közösen indítják Mercédeszt.

Forrás: makohirado.hu