Pénteken rendezték meg az általános iskolások dohányzáselleni versenyének eredményhirdetését, melyet idén is EVP-Egészségfejlesztési Iroda szervezett meg. A versenyben részt vevő általános iskolai osztályok diákjai az EVP-EFI irodában adhatták le alkotásaikat (kisfilm, plakátterv és egyéb alkotás), melyet egy független, négyfős zsűri bírált el – az elbírálásban döntő fontosságú volt az alkotások újszerűsége, a fiatalok kreativitása, a kivitelezés színvonala, valamint a csapatmunka.

A versenyző osztályok idén is színvonalasabbnál színvonalasabb alkotással álltak elő, a legjobbnak ugyanakkor ez alkalommal a Német László Gimnázium és Általános Iskola 5b. osztály Füst-ölök csapatának alkotása bizonyult; így ők nyerték meg a versenyt és az azzal járó díjat, egy háromnapos, osztálykirándulást teljes ellátással Mártélyra.

A Varga Tamás Általános Iskolában megrendezett eredményhirdetésen a bírálók közül jelen volt Dr. Gilyán Judit, a Kormányhivatal tisztifőorvosa, valamint Hercegh-Zenke Adrienn, az EVP munkatársa, aki egyébként maga is ebbe az iskolába járt. Az eseményen Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP-EFI programigazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója mondott köszöntő beszédet.

A háromnapos osztálykirándulás Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának jóvoltából, a Bodnár Bertalan Oktató Központot ingyenes felajánlásával valósulhat meg, a nyertesek ingyenes étkeztetését pedig az Életünkért – Egészségünkért Hódmezővásárhely Lakosságáért Alapítvány biztosítja.

A kampánytól azt várták a szervezők, hogy a fiatalok a saját maguk által megfogalmazott dohányzásellenes üzeneteket lényegesen hitelesebbnek értékelik, így nagyobb hatásfokon, még több fiatalhoz jutnak el.

Forrás:

Makay Anikó

EVP