A Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthona  Kulturális Nap keretében közös rendezvényt szervezett a Napsugár Otthon társintézményei részére. A kulturális találkozón az intézmény ellátottjai mutathatták be tudásukat különböző kategóriában.

Folyamatosan érkeztek intézménybe a meghívott vendégek, köztük a kisteleki, ópusztaszeri, ásotthalmi, mórahalmi és hódmezővásárhelyi szociális intézmények ellátottjai, valamint dolgozói.

A találkozót az udvaron, a hűs fűzfák árnyékában rendezték meg. Érdeklődő, kíváncsi tekintetek várták, a lámpalázas szereplők előadását, melyet Kerepeczki Magdolna igazgató asszony köszöntője előzött meg.

Először mint vendéglátó intézmény, a helyi dalkörösök tagjai köszöntötték a többieket. Ezt követte a kisteleki intézmény lakóinak pom-pom-os ülőtánca, majd  az ópusztaszeri ellátottak dalcsokor összeállítása,valamint az ásotthalmi lakók fiatal csapata egyházi dalokat és mazsorett produkciót adott elő. A zárószám előtt Mórahalmon élő idős rímfaragó férfi adta elő az általa írt verseket megzenésített formában, végül pedig a  hódmezővásárhelyiek zenéltek, daloltak, verset és prózát mondtak.

Minden előadásnak megvolt a maga szépsége, értéke, mondanivalója, varázsa. Az előadott produkciók olykor könnyeket csaltak a nézők szemébe. A csapatok emléklapot és lakók által készített kulcstartót kaptak ajándékba. A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány elnöke táblás csokoládéval köszönte meg a szereplőknek a szenzációs előadásaikat.

A közös ebéd elfogyasztása zárta a rendezvényt. A kapott élménnyel gazdagodva, mint vendégek, mint pedig vendéglátók által megállapításra került, hogy szükség van ilyen találkozókra, akár szűkebb akár tágabb környezetben. Mindenki érezte, hogy ez a nap más mint a többi, a vendégek örültek, hogy ismerkedhetnek, megmutathatják magukat, a vendéglátók pedig büszkén mutatták meg környezetüket, lehetőség nyílt új ismeretségek kötésére.

Forrás és fotók: kistelekjaras.hu