Telefonon kerestük a Jobbik két jelenlegi települési képviselőjét hogy megtudjuk, volt-e beleszólásuk a párt listaállításába, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a lista első helyére azt a Kendi Imrét tette a Jobbik, aki miatt csődhelyzetbe kerülhet több tucat vállalkozó is.

Molnár Lászlónét, a Jobbik polgármesterjelöltjét szerettük volna megkérdezni, hogy mi a véleménye a Jobbik listájáról, és arról, hogyan lehetséges, hogy minden más jelölőszervezettel ellentétben a Jobbiknál nem a polgármesterjelölt áll a kompenzációs lista élén.

Megkérdeztük volna, hogy négy év önkormányzati munka után munkája elismeréseként hogyhogy nem ő vezeti a Jobbik listáját, de kíváncsiak lettünk volna arra is, hogyan tud együtt dolgozni a párt jelenleg listavezetőjével, Kendi Imrével, miután 2011-ben önkormányzati képviselőként megszavazta, hogy „az Önkormányzat (…) tegyen feljelentést ismeretlen tettes ellen a PPP beruházás keretében megvalósult Balogh Imsi Sportcsarnok létesítési költségeinek jelentős mértékű túlárazása miatt”, ahogyan megszavazta azt is, hogy „az önkormányzat indítson polgári peres eljárást a Magánbefektetővel, azaz Kendi Imrével szemben, az Önkormányzatot ért kár megtérítése érdekében”. A polgármesterjelölt azonban egész egyszerűen visszautasította megkeresésünket. Úgy tűnik tehát, hogy Molnárné bár polgármesterjelöltként a hódmezővásárhelyi polgárok bizalmát kéri, azt nem tartotta fontosnak, hogy tájékoztassa őket a televízión keresztül.

–       Képviselőasszony, ön most egy párt polgármesterjelöltje.
–       Hát ne oktasson már ki, tudom én, hogy mi vagyok.
–       Mint polgármesterjelölt, ön szerint megteheti, hogy ne nyilatkozzon?
–       Hát egy polgármesterjelölt sok mindent megtehet szerintem.

Balogh Norbert, a Jobbik jelenlegi települési képviselője kérdésünkre elmondta, hogy nem szólhatott bele a párt listájába, mivel ő nem tagja a pártnak, de elfogadja a tagság döntését.

–       Beleszólhatott-e a lista összeállításába, mint települési képviselő?

–       Nem, nem. Nem vagyok tagja a pártnak, ezért nem szólhatok bele annak a döntéseibe.

Amint arról már többször is beszámoltunk, hat bajba sodort céget képviselve Szabó Bálint több ízben is a jelölés visszavonását kérte a Jobbiktól. Szabó megígérte: nem hagyja annyiban az ügyet, és ha kell, rövidesen bemutatja a nyilvánosságnak a pórul járt cégek tulajdonosait és dolgozóit, de a Jobbik irodájának és Kendi Imre cégének körbezárását is kilátásba helyezte.

Forrás: vasarhelyitv.hu