A városi tanévnyitó mellett családi napot rendeztek a Nádor utcai Óvodában, ahol kézműves foglalkozásokon és ügyességi feladatokon vehettek részt a gyerekek és a felnőttek, akik körbejárhatták az intézményt is.

Molnárné Dobsa Magdolna, tagintézmény-vezető ünnepi beszédében az újvárosi óvoda történelmét ismertette. Mint elmondta, az 123 éves múlttal rendelkezik. – Régóta készültünk arra, hogy egy korszerű és új épületben fogadhassuk a gyerekeket, hisz a magas létszám szűkössé tette a helységeket. Amikor megnyertük a pályázatot, tudtuk, hogy új időszámítás kezdődik – tette hozzá.

Ezt követően Almási István polgármester elmondta, az új óvoda a lehető legjobbak körülményeket biztosítja a gyerekeknek. A 240 milliós projekt keretében a régi épületet elbontották és 100 férőhelyes új intézmény készült el.

Lázár János gratulált a beruházáshoz, majd kifejtette, nincs olyan forrás, amit feleslegesen költenének a vásárhelyi oktatásügyre. – A város felemelkedése azokban a fiatalokban rejlik, akik itt tanulnak és itt próbálnak boldogulni. Az új óvoda tökéletesen bizonyítja, hogy támogatjuk a fiatal felnőtteket – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint hozzátette, a kormány kötelessége, hogy a magyar oktatást Európa legversenyképesebbé tegye.

Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében rámutatott, a következő évek az iskolarendszer megerősítéséről kell hogy szóljanak. „Az állami fenntartói irányítás el fogja érni azt a célt, hogy minden településen azonos eséllyel és azonos körülmények között tanuljanak a gyerekek” – fogalmazott a köznevelésért felelős államtitkár.

Megyeri József