Az elmúlt évben nagy sikert aratott az egészségnap, amit az idén a nyár végén rendeztek Mindszenten. Kiegészült a program, hiszen a rendezvényhez csatlakozott a rendőrség és a katasztrófavédelem is, így a két szervezet által ki lehetett próbálni a részegszemüveget, valamint látványos bemutatót is tartottak szombaton délután, amikor egy diszkóbalesetet szimuláltak. – Nagy sikere volt a bemutatónak. A közönség arcán látszott a döbbenet – mondta Juhász Éva, egészségügyi referens, aki egyébként az egyik sérült szerepét kapta szombaton, s így első kézből tapasztalhatta meg az orvosok, a rendőrök és a tűzoltók munkáját.

A látványosság ezzel nem ért véget, hiszen Sinka „Popey” Zsolt, Guiness-rekorder egy drift autót fogott le. A szegvári „erőember” korábban már autókat, kamionokat, s repülőt húzott el akár foggal is, aki most Mindszenten is bemutatkozott.

A színpadon a megnyitó után Szentgyörgyi Rómeó aerobik órát tartott, de megmozgatta a közönséget Fölk Renáta és Cseh Gyöngyi is. Bemutatóztak a helyi karatékák, valamint a Zafír Hastánccsoport táncosai, valamint Török Lászlóval lehetett szambázni. Mindeközben különböző szűrővizsgálatokon vehettek részt a helyiek (szív és érrendszeri, cukor, vércukor, látás vizsgálat), majd a napot Danny Blue mentalista műsora zárta.

– Elértük a célunkat, úgy láttam, hogy elég sokan mozogtak, bár nem mindenki merte bevállalni a színpad előtt, de a fák alatt végig sportoltak. A szűrésekről is pozitív visszajelzéseket kaptunk – értékelt Sinka-Korsós Mónika, szervező, aki elmondta, a rendezvénynek lesz folytatása Mindszenten, még az ősszel szeretnének egy hasonló programot rendezni, amit a sportcsarnokban tartanának meg.

Szombaton a hódmezővásárhelyi rendőrség közlekedési osztálya gyermek és felnőtt ügyességi versenyt tartott, de volt lehetőség a „részeg-szemüveges” pálya kipróbálására is, valamint kerékpáros ügyességi pályán és íjászkodásban is kipróbálhatták magukat a bátrak. A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ jóvoltából pedig kerékpáros tájékozódási versenyt rendeztek a településen.

– Azaz ideális, hogy ha boldogok tudunk lenni és a boldogság 90 százalékban az egészségen múlik. Az egészséges ember boldog lehet a családjával, részt tud venni a közösségi életben és tudja élvezni az életnek, azon az örömeit, amik elengedhetetlenül fontosak. Ez a nap is erről szól, illetve arról, hogy figyeljünk oda egymásra – mondta Zsótér Károly, polgármester, aki hozzátette, Mindszenten sok a jó orvos, de véleményem szerint a vidámságnak, az aktivitásnak és a mérsékletességnek is nagyon nagy gyógyító ereje van.

A.S.