A tábor célja, hogy a gyerekek szeptember első napján már, mint régi ismerősök lépjék át az iskola kapuját.

A két nap alatt megismerkednek tanítóikkal, bejárják és felfedezik az iskola épületét. Játékos feladatmegoldások során mi is megismerkedhetünk a feladatokhoz való viszonyukról, készségeikről, képességeikről.

Az első napot játékos ismerkedéssel kezdték. Minden gyermek bemutatkozott, elmondta melyik óvodába járt, hányan vannak testvérek. Ezután megpróbálkoztak egymás nevének megtanulásával, egy labdajáték segítségével.

Az ismerkedés itt még nem ért véget, egy mozgásos párválasztó játék következett. A játék végére mindenki ismerőse lett mindenkinek és az „idegenek” is megismerkedtek egymással.

Az ismerkedés után a jól megérdemelt tízóraijukat fogyasztották el az iskola ebédlőjében.

A nap további részében egy családrajz készült el, és vidám játékkal zártuk a napot.

A második nap elején egy játékos bemelegítő feladat után, a gyermekek krepp papírból készítettek egy képzeletbeli nyakláncot. A feladat a finommotorikai mozgás fejlesztésére szolgált, mert a krepp papírból kicsi gombócokat kellett kerekíteniük és azokat felragasztani a nyakláncra.

A napot egy játékos vetélkedővel folytatódott. A 3 első osztály mérte össze képességeit a versenyzés terén az iskola udvarán. A vetélkedőt minden csapat nagyon élvezte. Előkerültek a labdák, hullahopp karikák.

Mivel a mozgásból és a játékból sosem elég, ezért a délelőtt végén az iskolaudvaron lévő játékokat próbálhatták ki.

A tábor végén igazi kisiskolásoknak mondtak búcsút, akik nagy izgalommal várják az első igazi tanítási napot és az évnyitót.

Forrás és fotó: Ungor Edina