A nyáron történtek változások a Mindszenti Általános Iskola életében. Arról már többször is beszámoltunk, hogy Bagitáné Szécsényi Mária 18 év után leköszönt az igazgatói pozícióból, s helyére megbízott igazgatóként Szedlák Renáta került. A Dózsa-telepi Tagintézményben is történt személyi változás, ugyanis Nagy Margit, igazgatóhelyettes nyugdíjba vonulás után Gémesné Wittich Szilvia veszi át a helyét, aki megbízott igazgatóhelyettesként dolgozik majd szeptember elsejétől.

Két új pedagógus is érkezett az intézménybe. Dezső Ibolya, rajztanár már ismerős, hiszen korábban volt Mindszent polgármestere is, míg az éneket Bodrogközi Gáborné tanítja majd az ősztől.

Augusztus 29-én délután, előbb a székhelyen, majd a tagintézményben tartották meg a 2014/2015-s tanévnyitót, melynek keretében bemutatkozott a szülők és a gyerekek előtt Szedlák Renáta. A megbízott igazgató elmondta, hétfőn 503 diák kezdi meg az iskolát Mindszenten. 320-an a székhelyen, míg 183-an a Dózsa-telepen.

Pénteken az elsős diákokat is köszöntötték. Szeptember elsején három osztályban 68 gyerkőc ül iskolapadba. Az 1/a osztály tanítói Nagyillés Lászlóné és Farkasné Lőrinc Anita, az 1/b-ben Nagyné Korell Erika és Győri Andrea, míg az 1/c-ben Karlinszki Tiborné és Bánfi Tiborné.

A tanévnyitón az elsősök köszöntése mellett szó esett a nyári felújításokról is. A központban megújult a „fiú” iskola mosdója, de egy fizikatermet is kialakítottak, míg a Dózsán kicserélték a tanári szoba parkettáját, valamint tisztasági meszelésre is sor került.

A.S.