A programok sorát Zoltánfy István festőművész félalakos bronzszobrának a róla elnevezett általános iskola előtti szabad területen való ünnepélyes avatása nyitja szeptember 5-én 12 órakor, majd a vadászkiállítás megnyitója és ünnepi műsor következik. Este fél 9-kor a főtéren előbb az Irigy Hónaljmirigy együttes, őket követően pedig utcabál várja az érdeklődőket a StandUp nevű formációval.

Szeptember 6-án, szombaton a szabadidő parkban egész nap ugrálóvárak, arcfestés, kézműves foglalkozások és népi játszóház várja a gyerekeket. A felnőttek részt vehetnek a XII. Nemzetközi Szalma Zoltán Kézilabda Emléktornán, a III. Tortaparádén, amely egy tortadíszítő verseny, a Deszk parádén és a “Mással szórakozzatok” vetélkedőn. Ezeken kívül 10 órától terepjáró bemutató, vadászkutya és kutyaiskola bemutató, rodeóbika és íjászat is szórakoztatja a településre látogatókat. Reggel indul a Szomszédoló, amely egy görkorcsolyás, kerékpáros túra a két szomszédos településre, Klárafalvára és Szőregre. A nyugalomra vágyók horgászhatnak egy horgászverseny keretében. 13 órakor indul a Polgármesterek XV. Nemzetközi Főzőversenye, este pedig a “Miénk a színpad!” kulturális műsort egy táncház követi, majd 20 óra 30-kor érkezik a sztárvendég Desperado. 21.15-től tűzijáték, 21.30-tól pedig a szombati napot is utcabál zárja, ezúttal DJ Xandro-val.

Szeptember 7-én, vasárnap fél 11-től a Cantabella női kar hangversenyével várják az érdeklődőket a Római Katolikus Templomba, 11 órától pedig ünnepi szent mise zárja a falunapi programot.

Forrás: szegedma.hu