„Nem csügged a társaság. Többször felvetettem, de hallani sem akarnak róla, hogy ne egy, hanem két-három évente találkozzunk. Ragaszkodnak hozzá, én meg meghajlok előttük” – kezdte beszélgetésünket Várhegyi Sándor, a találkozó főszervezője, akitől megtudtuk, hogy idén is megtelt a Söndörtanya, több mint ötvenen gyűltek össze, hogy egy kellemes hétvégét töltsenek el együtt.

Pénteken vacsorával kezdődik a program, majd szombaton délelőtt „szabadfoglalkozás” van, ami mellett az ünnepeltek különleges ajándékban részesülnek, hiszen beülhetnek egy kicsit a Rádió 7 mikrofonja elé. Így volt ez idén is, hiszen Nagy B. Jenő nemrég töltötte 70. születésnapját, akit Kis Kata műsorvezető faggatott a délelőtt folyamán.

A Söndörtanyán addig nem áll meg az élet, hiszen a horgászverseny folyamatosan zajlik. A nagy bajnok Takács Péter, aki megrögzött horgász is. Évek óta Ő fogja a legnagyobb halat – árulta el Várhegyi Sándor.

Hab a tortán, hogy ha a találkozó időpontja alatt Forma 1-es futamot is rendeznek valahol a nagyvilágban. Ilyenkor „kötelező eleme” a szombati napnak az időmérő edzés. Süthet a nap, lehet hatalmas vihar egy a lényeg, legyen egy televízió, ahol nyomon tudják követni az eseményeket. Persze, ahogy az lenni szokott ketté, vagy több részre szakad a társaság, hiszen az sem mindegy ki kinek szurkol.

Ahogy vége jöhet az ebéd, majd egy kis pihenő után a már hagyományos labdarúgó mérkőzés. Futballcsukát húznak az autósok, akikkel már-már nem lehetett bírni, ezért az évek tapasztalatai miatt játékvezetőt is hívnak. „Ezek a fiúk már kiforrott egyéniségek, mindenki bíráskodott, így jobbnak láttam, ha hívunk egy szakembert” – mondta mosolyogva a szervező. Korábban a 60 év alattiak a 60 év felettiekkel küzdöttek, de mára már vegyesek a csapatok.

Az összecsapás után zenés est, valamint a sziklakertnél megemlékeznek az elhunytakra. Már az is hagyomány, hogy az emlékek mellett mindenki egy kis ajándékkal megy haza, hiszen egy mini köcsögöt készítenek a találkozóra.

A.S.