Az alkotófolyamat és az elkészült munkák célja pedig az volt, hogy Esztergomban a Bazilika lábánál egy festői szépségű utcában egy elhagyott épület és annak terei életre keljenek és a ház, mint alkotás funkcionáljon.

Egy szűk fotográfus csapatnak egyedi lehetőségként most alkalma nyílt bekapcsolódni ebbe az alkotófolyamatba. A kreativitásáról híres kitüntetett fotóművész Eifert János mentori vezetésével, valamint nemzetközileg is elismert modellek segítségével a csapat – Aminger Mónika, Bajkó Csaba, Józsa Károly, Kelemen Sándor, Kis László, Papp Zoltán, Rostás János és Szaszkó Antal – magas művészi értéket képviselő fotográfiai anyaggal járult hozzá a ház újjáélesztéséhez. Közös kiállításuk három helyszínen – Kaleidoszkóp Ház, Reanimatio Ház, El Greco Galéria – volt látható.

A fesztivál első napja, augusztus 19-én a Reanimatio háznyitóval indult, amelyben közreműködött a Méhkas Dia Projekt zene: dj Zöld. Gép Katalin köszöntője után Eifert János fotóművész, Ferencz Dániel Street Art művész, Boldog Vince Urban Artist, Szük Norbert képzőművész, Őry Annamária festőművész és Majorosi Hajnalka festőművész bemutatták a projektet. A későbbiekben a Pavement koncert, a Happy Dead Band koncert, a Bár Mi Áron chanson show, a Desenvoltura koncert és a “First Aid 4 Souls” audiovizuális táncest szórakoztatta a közönséget.

Másnap, augusztus 20-án a Vízivárosi Templomban az “Énekek éneke” (hegedű: Bakai Márton, narrátor: Égő Áron), a nagyszínpadon a Renton and the Error Jam (SK), a Szeder koncert, és a Jóvilágvan koncert következett, majd a Méhkas Dia Projekt fényfestés és a Táncest (zene: dj Zöld) zárta a napot.

Gép Katalin

Kaleidoszkóp Ház

Fotók: Eifert János