Benkő László, a Károlyi ház gondnoka elmondta, hogy idén első ízben szervezték meg a Vásárhelyi amatőr, műkedvelő színjátszók csoportjainak találkozóját. Hagyományteremtő szándékkal félvente igyekeznek szervezni a jövőben hasonló összejö eteleket, hogy a helyi színjátszó csoportok megmutathassák, milyen új darabokkal készültek az elmúlt időszakban.

Augusztus 19-én 3 csoport lépett fel. Este 6-kor a legidősebb csoport, a Károlyi színpad a Lónak vélt menyasszony komédiájával, majd őket követte a Bessenyei Színkör, akik Formanek Csaba Kadabul című szerelmi történetét mutatták be. Nyári kavalkád címmel pedig 7 órától a B-Etap Társulat adott zenei előadást.

Rummel József, a Károlyi színpad vezetője úgy nyilatkozott, hogy a csoportjuk 2009-ben jött létre, egy hittancsoport egyes tagjaianak, valamint külsős tagok részvételével. Ma már külsős tagok alkotják a színjátszó csoportot. Általában humorosabb darabokat játszanak, nezés elemekkel. A társulat 6-7 állandó fővel, és 4-5 külsőssel dolgozik.

Benkő László elmondta, hgoy tudomása szerint léteznek még társulatok, akik az este folyamán nem léptek fel, de a jövőben bármely amatőr színtársulatot várják.

Bodrogi Klára