A hétből az utolsó nap, de a Szent István király tiszteletére rendezett programsorozat középső napja. Szórakozási lehetőségekből ma sincs hiány, és úgy tűnik, a közönség egyre aktívabb és egyre szomjasabb – a kultúrát és szórakozást tekintve is, hiszen már délután nagyon sokan voltak kinn Vásárhely főterén.

Pataki Andor, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a Légli borai mellől igen jól érzi magát ezen a rendezvénysorozaton. Elmondta, hogy van kínálat fehérből és vörösből is egyaránt. Péntek óta a fehérbor fogy jobban, a testesebb vöröseket inkább az idősebb korosztály kedveli. Andornak is van kedvence, a fotón épp azt tölti. Hozzátette, remek programok voltak idáig, és bár dolgozik, a jó zenék mellett ez nem esik nehezére.

A délutánt Aranyosi Péter nevettetése indította a borfesztivál színpadán, majd őt este 6 órától a Brass On the Road követte. Remek hangulatot csináltak, hiszen a közönség visszatapsolta őket.

Pontban este 7 órakor színpadra lépett Hobo és a bandája. Polgári nevén Földes László, Kossuth-díjas énekes, dalszerző és előadóművész. Vele együtt megszólalt a blues is a színpadon, amit a Kossuth téren álló hatalmas tömeg tapssal jutalmazott. Talán a vérében is a blues csörgedezik, egy biztos, a több százas tömeget sikerült elvarázsolnia.

Fél 9-kor a Pumpkins Trió örökzöld rockabilly-jével kicsiket, nagyokat egyaránt szórakoztatott a borfesztivál BFMK előtti színpadán. És hogy mi kell a remek hangulathoz? Egy nagybőgő, egy gitár, a dobok és a zenekar három tagja.

Mindeközben a Kossuth téri nagyszínpadon még mindig tovább folytatódott Hoboék koncertje, akiknek utolsó számát vastapssal éljenezte a közönség. De ennyi nem volt elég a blusból: még egy búcsú nóta erejéig sikerült őket a pódiumra visszatapsolni.

Ez este zárókoncertje a nagyszínpadon Anna and the Barbies interaktív zenei produkciójával zárult. Az énekesnő a megígért cirkuszt hozta a pódiumra. Már csak a fellépőruháját és a sminkjét elnézve látszott, hogy igazi egyéniség, akinek a színpadi produkciója és a zenéje is követi a stílusát. Közönsége igazi rajongótábort vonzott az első sorokba, akik teli torokból üvöltötték az ismert számokat. Elismerést és vastapsot kapott produkciójáért cserébe a vásárhelyi közönségtől.

Pásztor Annáék produkciója még véget sem ért a Kossuth téren, amikor már a Gypo Circus belezendített a borfesztivál színpadán. A fiatalok egyre gyűltek a kordon mögé, mivel az 5 tagú szegedi zenekar igazán tudta, hogyan kell húzni a talpalávalót. A fiúk a balkáni ethno, a gipsy és punk stílusok keverékét játszották, egy igazán egyedi stílust teremtve. A magyarországon egyedüli hangzású zenei stílus itt is lelkes közönségre talált, ugyanis az éjszaka ellenére egyre többen zsúfolódtak a kordon mögé, hogy hallják, a hegedűszóval megspékelt zenét.

 

Ez történt pénteken és szombaton.

Bodrogi Klára