2013-ban igazán sikeres évet zárt a zenekar, az ÁNEM! című albumuk nagy sikert aratott a rajongók körében és a szakma is elismerte munkásságukat. Tavaly nyáron Fonogram-díjat kaptak az év legjobb rockzenei albumáért.

A zenekar egy elég hangos rockzenekar, mondta el az énekesnő, Pásztor Anna, aki hozzátette, teljesen különböző zenei érdeklődésű ember játszik a zenekarban. Színes a rockpaletta, hiszen a lágyabb vonulattól, a rockon át, a bluesig, a hangos üvöltéssel bezárva minden megtalálható az Anna and the Barbies zenei kínálatában.

Pásztor Anna hozzátette, hogy a vizualitásnak is nagy hívei, élénk és dinamikus a színpad, így a látványelemek is. Ehhez tartozik az interaktivitás, hiszen a közönséget mindig szeretik bevonni a koncertek során.

A zenekarnak vannak angol és magyar nyelvű dalai is. “Amikor a dalok megszületnek, megmondják a saját maguk nyelvét és műfaját. Mi szoktuk ezt hagyni.” – mondta el az énekesnő.

A magyar nyelvű dalaik kicsit naplószerűek, és személyes hangvételűek – ezeket Anna írja. Az angol nyelvű dalokkal kapcsolatban azt mondta, hogy itt inkább a zene miatt születnek meg angolul, hiszen az angol nyelv szabadabb.

A zenében és a szövegben minden mondanivalója benne van. A színesség, a játékosság benne van a dalokban.

És hogy milyen ruhát fog Anna viselni a vásárhelyi színpadon? Az még meglepetés! Az biztos, hogy lesz nála több fellépőruha, de dönteni az utolsó pillanatban fog a hely és az alkalom hangulatának megfelelően.

A hódmezővásárhelyi közönségnek pedig azt üzeni, hogy hozzanak füldugót és játszóruhát! Készüljenek egy óriási fejesugrásra a zenében és a cirkuszban!

Bodrogi Klára