„Közös ünneplésre és szórakozásra várjuk Hódmezővásárhely polgárait és a hozzánk ellátó vendégeket államalapító Szent István királyunk ünnepén”- mondta Dr. Kószó Péter alpolgármester. Augusztus 15-20 között, hat napon át 35 koncerttel és 5 színpadi produkcióval készülnek.

Az államalapító előtt tisztelegve a programsorozat augusztus 15-én veszi kezdetét, délután fél hatkor emelkedik majd a magasba a nemzeti szín lobogó a Magyar Honvédség vásárhelyi Helyőrségi Zenekar és az Árendás Néptánccsoport közreműködésével. 18 órakor nyitja meg kapuit a X. Bor- és Pálinkafesztivál.

Augusztus 20-án, szerdán kilenc órakor ünnepi szentmisét celebrál Dr. Kiss- Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke. Majd 10 órától városi ünnepséget tartanak, kenyérszenteléssel és honosítási ceremóniával. Az ünnepi beszédet Almási István polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő mondja a Szent István téren. Este fél héttől a Marica grófnőt mutatják be a Kossuth téri Nagyszínpadon, tíz órától lesz tűzijáték.

Szórakoztató családi programok is lesznek, koncertek és kulturális rendezvények. Érkezik pénteken este Nagy Feró és a Beatrice, szombaton a vásárhelyi zenekaroké lesz a főszerep: fellép a Dodgem és Rockefeller is.  Vasárnap érkezik Hobo és az Anna and the Barbies. Hétfőn Szabó Balázs Band muzsikál és ezen a napon ad koncertet Bereczki Zoltán és Rúzsa Magdi. Kedden a makói AMÚGY n.i.n.c.s. zenekar és a Magna Cum Laude, a Depresszió és Halott Pénz lép fel.

A részletes program: Itt!

Major Zsuzsi