–  Cikluszáró rendezvény is ez egyben, hiszen októberben önkormányzati választások lesznek – jelentette ki Toldi János, aki arról is beszélt, hogy szent Lőrinc nevét több településrész is őrzi a hagymavárosban, de az állomás környékén található a Szent Lőrinc utca is. A szent neve összekötődött a dinnyével is, így a programra kilátogatók finom, szeletelt dinnyét is kóstolhattak, de a képviselő nektarin barackkal is megörvendeztette a közönséget.

Kora délutántól várták a családokat a Kálvin tér árnyas fái alá, a templom szomszédságában felállított színpad környékére, ahol gyermekműsor, kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők is szórakoztatták a gyerekeket, majd karate bemutató után a pitvarosi Beton csoportnak köszönhetően az Apoáca show is megelevenedett színpadon. Koraeste a népszerű Defekt Duó vidám műsora csalt mosolyt az arcokra, végül a programot Lara és Csaba fellépésével utcabál zárta.

A vendégeket köszönte Toldi János elmondta: Makón más területein már hagyománya van a a városrész napoknak, amelyet bár néhány éve megrendeztek a város ezen részén is, azonban már néhány éve itt nem volt ilyen program, holott láthatóan szívesen vesznek részt rajta az itt élők is.

Dr. Buzás Péter polgármester köszöntőjében gratulált a képviselőnek a szervezésbe fektetett munkájához, és örömét fejezte ki, hogy a Vertán telephez és a többi városrészhez hasonlóan itt is civil kezdeményezésre jöhetett létre a Szent Lőrinc napi rendezvény, amelyhez a Kálvin tér kiváló helyszínt biztosít.

Arnay