Bár az év elején még Afrika-napként tervezték, a hódmezővásárhelyi 5. Bocskai István Lövészdandár segítségével „terepszínesedett” a program, így a technika és katonai virtus iránt érdeklődők is megtalálhatják a kedvükre valót augusztus 9-én.

A nappali családi rendezvény 10.00-tól 16.00-ig tart. A látogatók részt vehetnek egy izgalmas, több állomásos állatkertes vetélkedőn, 10.30-tól pedig a Honvédség eszközeivel, járműveivel és persze magukkal a katonákkal is találkozhatnak. 10.00-kor a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar várja a vendégeinket a főbejárat előtt, majd 13.00-kor kezdődik a látványos gyepshow a gazdasági bejárat közelében lévő térrészen (a büfé és fókabemutató közelében), amelyet alaki bemutató is követ. Sőt, aznap veszélyes orvvadászok szakszerű ártalmatlanításának is szemtanúi lehetnek. A látogatók megismerkedhetnek a lövészdandár felszereléseivel, a gyerekek speciális, álcafestéses arcfestést is kaphatnak, sőt, a vállalkozó kedvűek egy lézeres lőszimulátort is kipróbálhatnak.

Természetesen a technikával szemben a Természettel sem vesztjük el a kapcsolatot ezen a napon, ezért egy játékra invitáljuk a látogatókat, akik több vadasparki állomást felkeresve ismerhetik meg közelebbről Afrika élővilágát. Ebben is kapunk segítséget a honvédektől, az állati mimikri és a katonai álcázás teszi próbára majd a vállalkozók érzékszerveit.

Forrás:

Szegedi Vadaspark