Szerkesztőségünk információi szerint augusztus elsején egy baráti társaság kirándult a Körtvélyesi Tisza-parton. Egyikük, a 35 éves N.P. elmerült a Tiszában. A hódmezővásárhelyi fiatalembert két nap múlva, augusztus 3-án találták meg.

Megkeresésünkre dr. Szenti Szabolcs rendőr százados, a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság sajtószóvivője megerősítette a hírt. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, az esetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Alig egy hete történt egy hasonló tragédia. Akkor Mindszentnél merült el a Tiszában egy születésnapját ünneplő, 20 éves szegvári férfi. Az eset után Kis-Molnár Imre bácsi a mólóról okulásként egy olvasói levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, amit újra közlünk:

“Nincs annál nagyobb tragédia annál, amikor a szülő elveszti gyermekét.

Ez a gyermek nagy felelőssége is. Úgy kell élnie, hogy lehetőleg ne okozzon fájdalmat a szüleinek. Előfordulhat azonban az, amikor felelőtlen, meggondolatlan viselkedéssel tragédia következik be és ezzel hatalmas fájdalmat okoz a gyermek a szüleinek, barátainak, környezetének.

Fiatalok, ha olvassátok ezeket a sorokat, kérlek benneteket szívleljétek meg, ne ússzátok át a Tiszát éjszaka, ne vagánykodjatok, ne menjetek a folyóba ittasan!

A fiatal, alig két évtizedes élet gyorsan kettétört, vége, és mi maradt? A fájdalom, a gyász, a sírás és a kétségbeesés!

Okuljatok, okuljatok! Ne okozzatok fájdalmat szüleiteknek, barátaitoknak, környezeteteknek.

Vasárnap este mintegy negyed kilenckor a Tisza visszaadta áldozatát. Sajnos az életét elvette fizetségként.

Okuljatok, okuljatok, okuljatok!”


Megyeri József