Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon augusztus 8-án és 9-én játszódó Indul a bakterházra éppen ezért 100-100 plusz széket tettek be, ám a Mamma Mia! musicalre már csak 2015-re váltható jegy. Az ABBA-darab 2015-ben három estén át, július 17-18-19-én lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, az ideitől eltérő szereposztásban: Stohl Andrást és Gallusz Nikolettet is láthatja majd benne a közönség.

Herczeg Tamás elmondta, hogy jövőre a Dóm téri színpadra a Bécsi Állami Operaházhoz hasonlóan állóhelyekre is lehet majd jegyet váltani. Az elmúlt hétvégi Háry János daljáték külföldi sztárvendége, Gerard Depardieu olyan érdeklődést hozott a Szabadtéri számára, mint amelyet a sikerműfajok – musicalek – szoktak. „Ilyen horderejű sztár még nem fordult meg Szegeden, keressük már azt a külföldi sztárt, akit a jövő évben vendégül láthatunk. Természetesen folytatni kívánjuk ezt a megkezdett utat, úgy érezzük, ez jól áll nekünk, jól áll a Dóm térnek, jól áll a Szegedi Szabadtéri Játékoknak és Szeged városának, ha kiemelkedő művészek fordulnak meg városunkban.” – jelentette ki az igazgató úr.

Végezetül a Játékok igazgatója ejtett pár szót a látogatottsági adatokról: a 2012-es évhez képest idén a fizető nézőszám 55,32%-kal, a jegyárakból származó bevétel 84%-kal növekedett, miközben a jegyárak jelentős mértékben nem emelkedtek.

Képiró Ágnes

Fotó: Kocsis Alíz