Koncsekné Tóth Mónika, a tábor vezetője elmondta: az idei 36 táborozó között a legfiatalabb mindössze ötéves, de van tizenhárom éves is a mindszenti varázslók között. A délelőtt tanórákkal telik, a tanrendben szerepel mágiatörténet, bűbáj-tan, sőt bájital-tan is, amely során a gyerekek varázsitalt készítettek. A keddi nap szerencseszérumot főztek a táborozók, amelynek összetevői tea, citromlé és pezsgőtabletta, amelyet így el is fogyasztottak, hogy a rájuk váró próbákat még eredményesebben állják ki.

A szerencseszérum készítéséhez és a többi varázslatokhoz a táborozók segítségül azokat a varázspálcákat használták, amelyeket az egyik apuka készített felajánlásból. A pálcák mindegyike más formájú, és egy vetélkedő során derült ki, hogy melyik pálca melyik kis varázslót választja ki magának.

Délután a táborozók három csapata Quidditch mérkőzésen mérte össze tudását. A varázslók sportjának kellékei a labda és a három karika, amelybe betalálva pontokat szereznek a csapatok.

A táborvezető elmondta, hogy a regény nagyon népszerű a fiatalok körében, és úgy tűnik, hogy az első kötet kötelező olvasmány is lesz az iskolában. A korábbi években már egy-egy tábor alatt hasonlóan dolgoztak fel regényeket, a legnagyobb sikere eddig a Pál utcai fiúknak volt. Az idei táborra felkészülten érkeztek a gyerekek, a legtöbben el is olvasták a regényt, amely lehetőséget ad arra, hogy a diákok kipróbálhassák az olvasás élményét, és ha megszeretik, várhatóan más valódi, nyomtatott könyveket is szívesen vesznek majd a kezükbe.

Volt olyan táborozó, aki kész varázsige-listával érkezett, és mint Koncsekné Tóth Mónika elmondta, talán nem is Harry Potter személye az, ami megfogja a gyerekeket, hanem annak a lehetősége, hogy részesei lehetnek magának a varázslatnak.

A tábor a hét végéig tart, amikor a záróünnepségen, mi mással, mint varázslattal zárják a hetet, a tűzzsoglőrködésben és az apróbb robbantások előidézésében a tábor két szervezője fogja majd az ifjú varázslókat segíteni.

Arnay