Kiderült, hogy Gérard Depardieu kifejezetten nagyra becsülte Bodrogi Gyulát, akivel az utolsó napon még telefonszámot is cseréltek. Bár a két színész nem beszél közös nyelvet, a gesztusaikkal is jól megértették egymást a Szegedi Szabadtéri Játékok alatt.

– Depardieu megérdemli, hogy elismerően szóljunk róla. Kevés időt töltött itt, de ha magyarul beszélne, neki ennyi is elég lett volna, hogy teljesen beilleszkedjen közénk. Ő igazán természetes és jó értelemben vett egyszerű ember – mondta el Bodrogi Gyula, aki nagyon várta, hogy a Háry János című daljátékban elkezdjék a közös munkát Gérard Depardieu-vel. – Egy világsztár az világsztár, de számomra csak az számít, mit alakít a színpadon. Gérardnak zárt jelenete volt Napóleon szerepében, és csodásan játszott – áradozott a művész, aki különösen felkeltette a francia sztár figyelmét.

– Valóban érezhető volt, hogy Gérardnak tetszik a játékom, és a gesztusaiból is kitűnt az irántam érzett szimpátiája. Szombaton, az előadás után egy kisebb fogadást adott a tiszteletünkre búcsúzóul. Maga állította össze a nekünk szánt menüt. Még elő is kóstolta az ételeket – mesélte Bodrogi, aki később is boldogan dolgozna együtt Gérard Dépardeiu-vel.

Forrás: borsonline.hu