Vének és Dunaremete között, Rajkánál és Bácsánál 18 órakor első fokú árvízvédelmi készültség lép életbe. Délután két órától első fokú belvízvédelmi készültség van a Rábca mentén és a Kapuvár-Hanság szakaszon.

Komáromnál a tetőzéskor a folyó szintje várhatóan kissé meghaladja, Esztergomnál megközelíti az első fokú készültség elrendelésének határát.

A Rába Győrnél a kora hajnali órákban érheti el a rakpart szintjét, Gyirmótnál pedig szombaton déltájban áradhat az első fokú készültséget meghaladóra. Hasonló tetőzés várható szombaton a Lajtán Mosonmagyaróvárnál.

A Cuhai-Bakony-ér a következő egy-két órában tetőzik Bőnynél és Rétalapnál, feljebb a patak már csaknem nyolcvan centit apadt. A 40-50, de néhol 100 milliméteres csapadék hatására a péntek délelőttöt megelőző 24 órában a Fertő tó vízszintje 11 centiméterrel emelkedett.

Rába-parti parkolót zártak le Győrben

A Duna és mellékfolyói áradása miatt péntek délben lezárta a Petőfi híd alatti ingyenes parkolót a győri városüzemeltetési társaság.

A Győr-Szol Zrt. közlése szerint az árhullám levonulását és a szükséges takarítást követően ismét megnyitják a parkolót, ennek várható időpontját azonban nem tartalmazza a közlemény.

Forrás:hirado.hu