Elég csak valamelyik apróhirdetési oldalra kattintania, és máris százával jönnek szembe az eladó, jobb, vagy kicsit viseltesebb állapotban levő műszaki cikkek, ruhák, bútorok, háztartási eszközök.

 

De mégis mi alapján válasszon a kínálatból?

Honnan tudhatja, hogy valóban működőképes készülék mellett dönt, és nem rendelkezik a kiszemelt darab semmiféle rejtett hibával? Használt termékek esetében sokszor nincs garancia, így érdemes a megérzések helyett inkább nyitott szemmel járni, és odafigyelni a gyanúsnak tűnő részletekre. A maxapró szakemberei azt javasolják, hogy apróhirdetés kapcsán ne csak a fényképekre hagyatkozzon, hanem tájékozódjon esetleg az eladó korábbi tranzakcióiról, és a kínált terméket is ismerje meg a lehetőségekhez mérten!

Mivel a legjobb telefonok, táblagépek újonnan igencsak sokba kerülhetnek, ezért természetes, hogy sokan érdeklődnek az ilyen termékek iránt használtan. A vásárlás utáni bosszankodást azonban megelőzheti, ha nem csak az esetleges sérüléseket vizsgálja meg a készüléken, hanem meggyőződik arról is, hogy nincs-e beázva az. Erre sajnos nem minden készülék esetében van lehetőség, de tény, hogy vannak olyan típusok, amelyeknél kifejezetten erre szolgáló jelzőt is elhelyeztek a gyártók.

A fülhallgató-bemenetnél, a SIM-kártya tartója mellett, vagy akkumulátor foglalatában találhatóek esetükben olyan indikátorok, melyek elszíneződnek, ha víz éri őket. Az akkumulátor életképességéről házilagos körülmények között sajnos nehéz meggyőződni, így e tekintetben kénytelen lesz bízni az eladóban. Hasznos lehet azonban, ha előre tájékozódik, mennyiért lehet másik aksit beszerezni a vásárolni kívánt készülékhez, és ezt is figyelembe veszi a döntésnél.

Asztali gépekhez, valamint laptopokhoz már viszonylag olcsón hozzájuthatunk, ha a használt termékek között nézelődünk. Ha azonban kicsit régebbit nézett ki magának, akkor azzal érdemes tisztában lennie, hogy esetében a merevlemez már nem biztos, hogy kifogástalan állapotban van. A csere akár 15-25 ezer forintért is lehetséges, s így egy kifejezetten jól működő asztali számítógépet is beszerezhet. Fontos szempont lehet a választásnál az is, hogy az asztali gépnek cserélhetőek az alkatrészei, így ha bele is fut egy nem túl előnyös üzletbe, akkor is javíthat utólag a helyzeten.

Nincs ez azonban így a laptopokkal, ezért közülük kizárólag a márkásakat érdemes választani. Egyébként a laptopoknál nem csak a merevlemez okozhat gondokat, hanem gyakori hibának számít a belső hűtés problémája. Abban az esetben, ha a használat alkalmával nem tapasztal rendellenes búgást, valószínűleg e téren nincs gond a készülékkel. Hasonlóképp célszerű figyelni az aksira, melynek állapotáról már akár félórányi használattal meg lehet győződni.

A nagy számok törvénye alapján jó eséllyel indul az apróhirdetési oldalakon, ha telefont, laptopot, számítógépet vásárolna, ugyanis a választék rendkívül széles. Elsősorban mindenképpen megéri ismerőstől, baráttól vásárolni, hiszen személye jelenti a garanciát arra, hogy nem leszünk átverés áldozatai. Mivel azonban nem mindig akad a környezetben éppen az, amire szükségünk van, így az apróhirdetési oldalak kínálta lehetőségeket használják ki a legtöbben. Ésszerű döntésekkel és alaposan átgondolva a vásárlást, elkerülheti, hogy kellemetlen szájíz maradjon Önben egy-egy használt készülék beszerzése után.