Almási István arról is szólt vajháti fórumán, hogy rövidesen megkezdődhet a 47-es elkerülőjének beruházása, amely jelentősen csökkenti a Vásárhelyen áthaladó forgalmat. A polgármester elmondta, hogy a vajhátiak is élhetnek az ingatlanok energetikai felújításához biztosított 400 ezer forintos kamatmentes kölcsön és az önerős járdaépítés által elérhető lehetőségekkel.

Benkő Zsolt települési képviselő arról tájékoztatott, hogy civil szervezetek pályázatai nyomán újulhat meg a Kopáncsi tanyamúzeum és a Bodzási úti, egykori iskola, amelyek ezt követően közösségi funkciókat is betölthetnek.

Mohácsi Norbertné arról szólt, hogy óvodás korú gyermekei a Malom utcai óvodához tartoznak, azonban autóbusszal csak a buszállomásig tud Vajhátról eljutni, onnan már nem tudja tömegközlekedéssel elérni a Malom utcát. A hivatal munkatársai utánajárnak, hogy valamelyik közelebbi óvoda tudná-e fogadni a gyerekeket.

Zsingellér Jánosné örömét fejezte ki, hogy fedett buszváró áll rendelkezésükre, azonban jelezte, hogy a Tisza Volán járatai a hétvégeken csak kétóránként állnak meg a vajháti bejárónál, és kérte, hogy legalább óránként álljon meg itt egy járat. Almási István továbbítja a kérést a Tisza Volán felé. Zsingellérné szólt arról is, hogy a településrészen egy helyen nem folyik el megfelelően a csapadékvíz, amelyet a jövő héten megvizsgálnak a városháza munkatársai.

Mészáros Andrásné kérte, hogy a szúnyogirtást végző repülők Vajhátra is szórjanak vegyszert – kérését a katasztrófavédelem felé továbbítják. Mészárosné azt is kérte, hogy legyen világítás a 47-es menti buszmegállóban, ahová most zseblámpával járnak ki, és azzal integetnek a feléjük közelítő busznak, hogy a vezető észre tudja venni az utasokat. A polgármester elmondta: Barattyoson szereltek fel napelemmel feltöltődő lámpákat, azonban az akkumulátorok rendszeresen eltűntek, azonban igyekeznek megoldást találni a kérésre.

Arnay