Almási István polgármester és Benkő Zsolt települési képviselő tartott lakossági fórumot július 29-én Batidán, ahol az egyik legégetőbb probléma, hogy rendeződjön az iskolabusz ügye. A lakosok akár „beszállnának” a költségekbe is, mivel véleményük szerint sokkal biztonságosabb. A polgármester is így véli, ugyanis az iskolabuszok szinte háztól házig szállították a gyerekeket, sőt pedagógus is felügyelt rájuk.

„Egy hat éves gyereket nem szívesen engednék fel járatos buszra” – mondta Almási István, aki ez ügyben levelet írt Balog Zoltán miniszternek, hogy Vásárhelyen maradjon meg az iskolabusz. Városi szinten több mint százan, míg a külterületről is közel annyian használták az iskolabuszt.

A helyiek az internetszolgáltatóra panaszkodtak. Jochim Imre elmondta, sok pénzt kell havonta fizetni miközben szinte internetezni sem tudnak. „A kiépített rendszer 10 családot szolgál ki, de erre vagyunk 40-en” – mondta a férfi.

Deák Imrének az volt a problémája, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tud elmenni orvoshoz. „Ha nem megyek el dolgozni, akkor nem is kell többet mennem” – mondta Imre, aki azt szeretné, hogy találjanak valami megoldást. A polgármester megígérte, hogy továbbítja a problémát dr. Kallai Árpád, főigazgatónak.

Benkő Zsolt, települési képviselő a fórumon hangsúlyozta, az utóbbi időben 6-8 fő dolgozott a közmunkaprogramban Batidán, s szeretné, ha ez továbbra is így lenne.

A.S.