Amikor 1998-ban megalakult a Hódmezővásárhelyi Rotary Club azt a célt tűzte ki, hogy látásmódjukkal a nemzetközi Rotary Clubokkal összhangban teljesítsék azokat a célokat, amiket azok képviselnek: önzetlen munkájukkal segíteni a rászorulókat, felmutatni rohanó világunk értékeit, helyben tenni és segíteni a szépet, a jót az értékeset, támogatni a tehetségeket. Ennek része például az az ösztöndíj, amit évente nyújtanak nehéz sorsú, de jó tanuló diákoknak vagy az évi két bál, amelyen adományokkal tudják támogatni a résztvevők elképzeléseiket.

A hétvégén is legyen kenyér az asztalon akcióba is becsatlakoztak. Támogatták az Észak utcai óvodát, több kulturális és tájékoztató, nyitott esetet is tartottak, amire bárkit szeretettel vártak és ezután is várnak- mondta el Herczeg Magdolna a műsorban, aki kifejtette az elmúlt egy évben elért eredmények összefogott csapatmunkának köszönhetőek. Erre talán a legbüszkébb: hogy egy csapat tagjaként sikerült jobban együttműködésre bírni a klubtagokat.

Az új elnök, Prof. Dr. Mucsi Imre júliustól látja el feladatát, a klub alapítói közé tartozik. A jövőbeli tervekről elmondta, szeptemberben hangszereket adnak át a zeneiskolának, amire már nagyon készülnek, hiszen ez is egy átfogó akciójuk. Az idén is megtartják a Márton-napi mulatságot, aminek a bevételét ösztöndíjakra fordítják majd.

A műsorban kiderült a club jelenleg 27 fős, új tagok is vannak, akiknek kiválasztása szigorú feltételekhez kötött. Támogatóik, segítőik és azok, akikkel együtt dolgoznak nap mint nap, sokkal többen vannak. Rájuk a jövőben is számítanak, hogy együtt érhessék el kitűzött céljaikat.

 

Major Zsuzsi