Az új irodában a korábbi egy munkatárs helyett ketten intézhetik a vállalkozások ügyeit, valamint az irodahelyiség mellett kialakítottak egy informatikai és multimádiás eszközökkel felszerelt tárgyalót is, amely akár megbeszélésekre, kisebb konferenciákra, vagy akár képzésekre is a helyi vállalkozók rendelkezésére áll.

Nemesi Pál elmondta: Hódmezővásárhely gazdasága komoly potenciállal bír a megyében, ezért is döntött a kamara a korábbi bérelt iroda helyett saját tulajdonú ingatlanba való költözésről a városban. A Vásárhelyen működő és fejlődő, kétezer egyéni és társas vállalkozás számára a kamara az általuk befizetett díjakon felül juttat vissza a biztosított szolgáltatásokon keresztül, és az új iroda lehetőséget ad arra, hogy a kamara a kor követelményeinek megfelelő nagyságú területen korszrű felszereltséggel, 27 milliós költségvetésből kialakított képvisleti irodában végezze tevékenységét.

Almási István elmondta: a városnak fontos partnerei az itt működő vállalkozások, ezért is lényeges, hogy kiegyensúlyozott, átlátható és jól működő kapcsolatot tartson fenn velük a település vezetése, és lényegesnek nevezte, hogy az önkormányzat és a kamarai tagok szándékai szinkronban legyenek.

– Az új iroda megnyitása több mint helyszínváltozás, inkább egy új időszaknak is a kezdete – fogalmazott a polgármester, utalva arra, hogy a helyi vállalkozások a jövőben magasabb színvonalú kiszolgálásban részesülhetnek.

A megnyitón Hajdú József vállalkozó megállapította: az új kamarai iroda építési munkái magas színvonalon készültek el, és azáltal, hogy a Belvárosba került a képviselet, a térség vállalkozói is könnyebben elérhetik annak szolgáltatásait.

Arnay