Harminc különleges fotográfiát adományozott Madame Judith Hervé, a világhírű, vásárhelyi születésű fotóművész, Lucien Hervé özvegye a közelmúltban Hódmezővásárhely városának. A 20. századi építészeti fotográfia megújítójának és legnagyobb alakjának, valamint fiának, a szintén fotós Rodolfnak 15-15 művéből július 16-án, szerdán 18 órakor nyílik kiállítás Budapesten a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériában.

Mintegy kőbe vésett kánonként szerepel a 20. század legnagyobb kortárs művészei között Lucien Hervé (1910-2007), Hódmezővásárhely leghíresebb szülöttjének a neve, akit a 20. századi építészeti fotográfia megújítójaként és egyik legjelentősebb alakjaként tisztelnek. Fiát, Rodolfot (1957-2000) az “átmenet korának” underground kultúráját és társadalmi változásait bemutató művészként ismerik, aki kamerájával a rendszerváltás utáni Magyarországot örökítette meg a kilencvenes évek elején.

Rodolf és Lucien Hervé műveiből július 16-án, szerdán 18 órakor nyílik kiállítás Budapesten, a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában. A kiállítást Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója nyitja meg, a megjelenteket Almási István, Hódmezővásárhely polgármester köszönti. A vernisszázs underground hangulatáról az Orbis Zeneműhely gondoskodik.

Forrás: Elek András, sajtóreferens